1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail Büyükelçiliği'ne Taş Atan Çocuklara Hapis İstemi
İsrail Büyükelçiliği'ne Taş Atan Çocuklara Hapis İstemi

İsrail Büyükelçiliği'ne Taş Atan Çocuklara Hapis İstemi

Ankara'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederken büyükelçilik konutuna taş attıkları öne sürülen 3 çocuğa hapis istemiyle dava açıldı.

20 Kasım 2014 Perşembe 12:08A+A-

Başkentte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederken İsrail Büyükelçiliği konutuna taş attıkları öne sürülen 3 çocuğa "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri" gerekçesiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk'ün hazırladığı iddianamede, çocukların 17 Temmuz 2014 gecesi başlayan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederken konuta taş atarak ilgili kanuna aykırı davrandıkları belirtildi.

Ö.F.A (16), M.Y.S (17) ve M.M.Ç (17) hakkında "Kanuna aykırı propaganda vasıtaları ve suç işlemeye teşvik" ve TCK'nın 31/3 maddesi uyarınca hapis cezası istendi.

İddianamede, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları protesto etmek için düzenlenen gösterilerde Ö.F.A, M.Y.S ve M.M.Ç'nin 18 Temmuz 2014 gecesi İsrail Büyükelçiliği konutuna geldikleri ve konuta taş atarak Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı davrandıkları kaydedildi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT