1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Askeri Bir Çocuğu "Patlayan Mermi"yle Katletti!
İsrail Askeri Bir Çocuğu "Patlayan Mermi"yle Katletti!

İsrail Askeri Bir Çocuğu "Patlayan Mermi"yle Katletti!

Filistin uzlaşı hükûmetinin, İsrail ordusunu, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde evlerinin yanında oynayan 13 yaşındaki Filistinli Abdurrahman Mustafa'yı katketmekle suçladığı bildirildi.

06 Ekim 2015 Salı 10:26A+A-

Filistin uzlaşı hükûmetinden yapılan yazılı açıklamada, Mustafa'nın, İsrail askerleri tarafından, susturucu takılmış silahla ve hedefe isabet ettiğinde patlayan mermiyle “soğukkanlılıkla” katlettiği ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in uluslararası düzeyde kovuşturulması için Mustafa'nın dosyasının başka dosyalarla birleştirilmek üzere ilgili mercilere iletileceği kaydedildi.

Hükûmetin açıklamasında, Mustafa'nın ailesinin, çocuklarının evlerinin yanında oynamak üzere dışarı çıktığını, çatışmaların olduğu bölgenin yakınında olduğunu ve işgal askerlerine yönelik hiçbir tehlike oluşturmadığını söylediği aktarıldı.

"Uluslararası yasalara aykırı olarak ve askerî güçle toprak işgal eden silah kuşanmış askerlere karşı bir çocuk ne tür tehlike oluşturur?" değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler (BM) örgütlerinden çocuklara ve Filistin halkına koruma sağlamaları istendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT