1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Yabancı Aktivistleri Serbest Bırakmıyor
İsrail, Yabancı Aktivistleri Serbest Bırakmıyor

İsrail, Yabancı Aktivistleri Serbest Bırakmıyor

İsrail, bir daha Gazze halkına yardım etmeme taahhüdünü reddeden yabancı eylemcileri bırakmıyor.

10 Kasım 2011 Perşembe 15:52A+A-

İşgal ordusu uluslararası sularda korsan bir saldırıyla aktivistleri İsrail'e götürmüştü.

Siyonist kaynaklar, iki gemi ile Gazze’ye insani yardım götürürken uluslararası sularda Siyonist işgal ordusunun korsan saldırısına uğrayan ve silah zoruyla işgal rejimine götürülen 27 aktivistten 21’inin hâlâ gözaltında olduğunu ifade ettiler.

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi bugün verdiği haberde, 14 İrlandalı, 7 Kanadalı ve Amerikalı aktivistin önümüzdeki yıla kadar bir daha Gazze halkına yardım götürmek için girişimde bulunmayacaklarına dair taahhütte bulunmalarını içeren belgeye imza atmayı reddettiklerini yazdı.

Gazete gözaltında tutulan aktivistlere dayanarak verdiği haberde, aktivistlerin kendilerinin silah zoruyla Aşdod limanına götürüldüklerini, Siyonist işgal donanmasının yaptığı işin korsanlık olduğunu belirterek şu anda herhangi bir belgeyi de imzalamayacaklarını ifade ettiklerini kaydetti.

Gazete, aktivistlerden bazılarının kendi hesaplarından uçak bileti almak istemediklerine dikkat çekerek, bunların gemilere geri dönmek istediğini ve sorunun çözümü için büyükelçilerinin devreye girmesini talep ettiklerini yazdı.

HABERE YORUM KAT