1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 9 İslami Cihad Mensubu Gazze'de Şehit Edildi
9 İslami Cihad Mensubu Gazzede Şehit Edildi

9 İslami Cihad Mensubu Gazze'de Şehit Edildi

Gazze’yi bombalayan İsrail uçakları İslami Cihad’ın askeri kolu Kudüs Müfrezelerinden 9 mücahidi şehit etti.

29 Ekim 2011 Cumartesi 17:43A+A-

Siyonist işgal uçaklarının bugün öğleden sonra İslamî Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezelerine bağlı eğitim merkezini bombalaması sonucu dokuz direnişçi şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri işgal uçaklarının saldırısı sonucu Kudüs Müfrezelerine mensup Ahmed eş-Şeyh Halil, Basim Ebu’l-Ata, Muhammed Aşur Şitat, İmad Bekir ve Basim Ğînam’ın şehit olduğunu belirterek, saldırıda beş mücahidin de yaralandığını ifade etti. Olay yerine giden yardım ekipleri şehit sayısının artabileceğini belirtti.  

Kudüs Müfrezelerinden kaynaklar, işgal uçaklarının harekete ait eğitim merkezini bombalaması sonucu hareketin önde gelen komutanlarından Ahmed Eş-Şeyh Halil’in de şehit olduğunu duyurdu.

Yayınladığı askeri bildiride komutan ve mensuplarına yapılan saldırının karşılıksız kalmayacağını belirten hareket, düşmanın işlediği cinayetlerin bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğini ifade etti.

Şehit olan komutan Ebu Hıdır’ın Eşref, Şeref, Mahmud ve Muhammed adındaki kardeşleri de daha önce şehit olmuştu.

İslami Cihad: “Misillemede Bulunacağız!”

İslami Cihad’ın Gazze sorumlusu Muhammed Hindi, saldırı hakkında “İsrail, Gazze’de sükunet istemiyor. İsrail, bölgede tansiyonu yükseltmek istiyor. İşgalci, bugün düzenlediği saldırıyla, esir takasından kaynaklanan sevincimizin fazla uzun sürmeyeceği, Gazze’nin hüzün içerisinde yaşayacağı mesajını verdi. İsrail’in işlediği her türlü katliama karşı misillemede bulunacağız. İsrail’in saldırısı yanıtsız kalmayacak.” dedi.

“Esir Takası Sevincimize Gölge Düşürmek İstiyorlar!”

İslami Cihad’ın bir diğer üst düzey yöneticisi Ahmed Müdellel de işgalcilerin, suikastlarla Filistin direnişinin iradesini kırmayı ve esirlere vefa anlaşması neticesinde özgürlüğüne kavuşan esirlerin mutluluğunu yaşayan Filistinlilerin sevinçlerine gölge düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Müdellel, “Direniş her ne olursa olsun düşmana karşı cihadını ve direnişini sürdürecektir. İsrail’in işlediği bu suça karşı tüm Filistinli Direniş hareketleri ile ortak bir şekilde yanıtımızı vereceğiz.”

Direniş Grupları Ortak Hareket Edecek

Hamas’a bağlı olan İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'e verilecek yanıtı direniş hareketleriyle istişare ederek karar vereceklerini açıkladı. Halk Direniş Komiteleri sözcüsü de İsrail'e verilecek yanıtı görüşmek üzere tüm direniş hareketlerini acilen toplantıya çağırdı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum