1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, El-Halil'de Filistinli Bir Genci Şehit Etti
İsrail, El-Halilde Filistinli Bir Genci Şehit Etti

İsrail, El-Halil'de Filistinli Bir Genci Şehit Etti

İsrail, bir protesto gösterisinde 15 yaşındaki genci katletti. Kudüs'te ve Gazze'de de çatışmalar yaşandı.

09 Mart 2012 Cuma 14:46A+A-

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin güneyinde bulunan Yata beldesine baskın yapan Siyonist işgal güçlerinin esir takası anlaşmasıyla özgürlüğe kavuşan eski esir Halid Musa Şahade’nin evini kuşatıp kendisini gözaltına almasıyla başlayan çatışmalarda Siyonist işgal güçlerinin bir kişiyi şehit ettiği bildirildi.

Yata’daki Devlet Hastanesi Müdürü Ziyad Ebu Zehre yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Yata beldesine girip terör estirmesiyle başlayan çatışmada askerlerin Filistinlilere ateş açması sonucu Zekeriyya Cemal Ebu Aram’ın (15) şehit olduğunu, Muhammed Ömer Huşiye’nin (20) de ağır yaralandığını belirterek, işgal güçlerinin yaralı genci 1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları içinde yer alan Biri Saba yakınlarındaki hastaneye götürdüğünü ifade etti.

Dün (8 Mart Perşembe) öğleden sonra Yata beldesine çok sayıda askeri araçla giren işgal güçleri, etrafa gelişi güzel ateş açarak ve her tarafa göz yaşartıcı ve ses bombaları atarak eski esir Halid Musa Şahade’nin evini basıp kendisini gözaltına aldı.

Filistinli esir Şahade’nin tutuklanmasına tepki gösteren belde halkıyla işgal askerleri arasında çıkan çatışmada bir Filistinli şehit oldu, Siyonist askeri yaralayan bir genç de yaralandı.

Beldenin giriş çıkışlarını kapatan işgal askerleri, ilk yardım ekipleriyle ambulansların yaralıları almasına izin vermezken, şehit gencin kaldırıldığı hastaneyi de kuşattıkları ifade edildi.

***

Kudüs’te Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor

Öte yandan Siyonist işgal güçlerinin Kudüs’e bağlı Re’s’ul-Amud mahallesinde baskı, tahrik ve saldırılarına karşı direnen Filistinli gençlerin dün akşam işgal ordusuna ait iki araca Molotof atmasıyla başlayan olaylarda birkaç kişinin yaralandığı bildirildi.

Kudüs’ün Silvan beldesinde de çatışmaların sürdüğü ifade edildi.

Diğer taraftan işgal ordusunun Batı Yaka’daki Cenin şehrine bağlı Yabed beldesine dün akşam, şehrin doğusundaki Deyr Ebu Daif ile Calbun köylerine de bu sabah baskın düzenlediği, baskınlarda köylerin giriş çıkışlarını kapattıktan sonra yoğun bir şekilde aramalar yaptığı kaydedildi.

Dün yine, Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin güneyinde bulunan Yata beldesine baskın yapan Siyonist işgal güçleri, esir takası anlaşmasıyla özgürlüğe kavuşan eski esir Halid Musa Şahade’nin evini kuşatıp kendisini gözaltına almasıyla başlayana çatışmalarda Siyonist işgal güçleri bir kişiyi şehit etmiş bir kişiyi de yaralamıştı.

***

Direniş Güçleri Gazze’ye Sızmaya Çalışan Siyonist Birliği Püskürttü

Sınırda halkını ve toprağını korumak için nöbet tutmaya devam eden direniş gruplarının dün akşam Gazze’ye sızmaya çalışan Siyonist birliği geri püskürttüğü belirtildi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesinin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları kendisine bağlı mücahitlerin Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus şehrinin doğusundaki Sureyc sınır kapısına yakın bölgeden sızmaya çalışan işgal ordusuna ait bir birliği fark etmeleri üzerine Siyonist birlikle çatışmaya girdiğini belirterek, on iki dakika süren çatışmanın ardından işgal ordusuna bağlı özel birliğin geri çekildiğini mücahitlerin de sağ salim mevzilerine döndüklerini ifade etti.

Filistin halkını hedef alan saldırılara karşı durmayı sürdüreceklerini belirten Ebu Ali Mustafa Tugayları, mücahitlerin nöbet tutmaya ve sınırları korumaya devam edeceklerini kaydetti.

Siyonist işgal ordusu Furkan Savaşının ardından sağlanan ateşkese rağmen sürekli Gazze’ye saldırmakta, anlaşmayı ihlal etmekte ve cinayetlere devam etmektedir. 

 

HABERE YORUM KAT