1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsmail Heniyye, Katar Emirini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Telefonla Aradı
İsmail Heniyye, Katar Emirini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Telefonla Aradı

İsmail Heniyye, Katar Emirini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Telefonla Aradı

Heniyye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Katar Emiri Sani’yi Ramazan bayramı münasebetiyle telefonla arayarak bayram tebriklerini iletti ve Filistin davasına verdikleri destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

16 Haziran 2018 Cumartesi 18:52A+A-

Hamas’ın Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramasında Türkiye’nin Filistin davası lehine sergilediği onurlu duruştan ve özellikle son dönemde gerek BM’de ve gerekse İİT’de sergilediği çabalardan dolayı teşekkürlerini iletti. Türkiye, Cezayir’in de desteğiyle Filistin halkının himayesi konusunda karar teklifini BM Genel Kurulu’na getirmiş ve karar 120 ülkenin onayıyla kabul edilmişti.

Heniyye, Büyük Dönüş Yürüyüşü yaralılarının Türkiye’deki hastanelere nakledilmesi ve burada tedavi görmeleri kararından dolayı da Erdoğan’a teşekkür etti.

Erdoğan da genelde bütün Filistin halkının özelde Gazze ahalisinin bayramını tebrik ederek Türkiye’nin Filistin’e destek konusundaki tutumunda kararlı olacağını dile getirdi.

Erdoğan BM Genel Kurulu’nun son kararıyla ilgili yorumunda da bu kararın ABD’nin güce sahip olsa da haklının yanında durmadığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

FİEM

HABERE YORUM KAT

1 Yorum