1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İslami Kuruluşlar Suriye’ye Yardım Götürdü
İslami Kuruluşlar Suriye’ye Yardım Götürdü

İslami Kuruluşlar Suriye’ye Yardım Götürdü

Adana Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu "Suriye'deki Kardeşlerimiz Üşümesin" adı altında topladığı yardımları dağıttı.

07 Aralık 2012 Cuma 17:24A+A-

Haksöz-Haber

Adana Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu "Suriye'deki Kardeşlerimiz Üşümesin" adı altında topladığı yardımları dağıttı. Esed askerlerinin saldırılarının yanında çetin kış şartlarıyla da mücadele eden Suriyeli kardeşlerimize Adana’daki islami kuruluşlar sahip çıktı. Özelde Adana halkının bağışlarını hedef alan yardım çalışmasına diğer şehirlerden de çok sayıda yardım geldi. 1 ay içerisinde 1 tır ve 2 kamyon kışlık kıyafet toplayan platform katılımcıları, yardımları Suriye Elmadağ sınır kapısına ulaştırdılar. Sınır kapısında direnişçilere teslim edilen yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Platform temsilcilerinden Özgür-Der mensubu Recai Aguş; “Elmadağ’a ulaştıklarında kendilerini bekleyen Suriyeli kardeşlerimizle beraber yardım paketlerini indirdik. Oradaki kardeşlerimizle yaptığımız görüşmede morallerinin yüksek olduğunu gözlemledik. Suriye’deki direnişe destek için Nepal, Çin, Fransa, Almanya, Amerika, Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan ve Çeçenistan gibi dünyanın birçok ülkesinden Müslümanların cihada geldiklerini öğrendik. İnşallah bu direniş ümmetimizin uyanışına ve bilinçlenmesine vesile olur” dedi.

Platform katılımcıları: Heda-Der, Kalem Vakfı, Özgür-Der Adana, Siyer Araştırma Merkezi, Şefkatli Eller Cemiyeti, Hilal-Der, Yedi Başak Derneği ve Yediveren Derneği. 

adana_suriye_yardim-20121207-0.jpg

adana_suriye_yardim-20121207-1.jpg

adana_suriye_yardim-20121207-2.jpg

adana_suriye_yardim-20121207-3.jpg

adana_suriye_yardim-20121207-4.jpg

adana_suriye_yardim-20121207-6.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum