1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İslami Cephe, IŞİD’i Vurduğunu Yalanladı
İslami Cephe, IŞİD’i Vurduğunu Yalanladı

İslami Cephe, IŞİD’i Vurduğunu Yalanladı

Suriye’de birçok etkin direniş grubunun bir araya gelmesiyle oluşan İslami Cephe, Kobani (Ayn el-Arab) civarında IŞİD birliklerini vurduğuna dair çıkan haberi yalanladı.

30 Eylül 2014 Salı 15:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan bir haberde İslami Cephe güçlerinin IŞİD mevzilerini vurarak PKK-YPG güçlerine destek verdiği iddia edilmişti.

“Kobani'yi kuşatan IŞİD'e Halep'te 'İslami Cephe' şoku” spotuyla verilen ve İslami Cephe Kuzey Halep Bölge Sorumlusu olduğu belirtilen Ebu Ali el-Hur isimli bir şahsın beyanına dayandırılan haber İslami Cephe tarafından yalanlandı.

İslami Cephe Dış İlişkiler Sorumlusu Ebu Mustafa’nın yaptığı açıklamada AA tarafından “İslami Cephe Kuzey Halep Bölge Sorumlusu” diye sunulan kişinin İslami Cephe ile bir irtibatının olmadığı ve bu kişiyi tanımadıkları ifade edildi.

Açıklamada ayrıca İslami Cephe’nin Kobani/Ayn el-Arab civarında herhangi bir askerî birliğinin ve savaşçılarının bulunmadığı belirtilerek bölgede PYD-YPG güçlerine destek amacıyla IŞİD ile herhangi bir çatışmaya girilmediği duyuruldu.

Suriyeli İslami direniş gruplarının tamamı -IŞİD ile yaşadıkları ciddi sorunlara rağmen- ABD öncülüğündeki koalisyonun müdahalesine karşı çıktıklarını ilan etmişlerdi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum