1. HABERLER

  2. HABER

  3. İslam'a Saldırı İçin Bahane Buldular
İslama Saldırı İçin Bahane Buldular

İslam'a Saldırı İçin Bahane Buldular

ABD'nin Libya büyükelçisinin öldürüldüğü saldırının ardından Cumhuriyetçiler Müslümanları hedef alan saldırılarını artırdı.

13 Eylül 2012 Perşembe 11:36A+A-

Amerika Birleşik Devletleri Libya elçisi Christopher Stevens ve diğer üç ABD vatandaşının ölümü haberiyle sarsılırken, Neo-Con politikacılar ve uzmanlar ölümler üzerinden İslam'a yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattı bile.

Eylemleri tüm Müslümanlara yükleyen, İslam'ı bir şiddet dini olarak tasvir eden ifadeler kullananların başında, başkan adaylığı yarışından çekilmek zorunda kalan Newt Gingrich geliyor. 

Twitter üzerinden "Kahire'deki isyan zayıflığın İslamcı üstünlüğüne neden olacağı konusunda bir uyarıdır. Obama'nın Kahire konuşmasında tekrar düşünmesi gerekir" diyen Gingrich, Obama'yı İslam'a fazlasıyla sempati duyan bir lider olarak tanıtmaya çalışıyordu.

Cumhuriyetçi isimlerden Michelle Malkin ise "Saldırgan film bir bahane" derken, bir başka Neo-Con Bryan Fischer Mısır, Libya'da yaşananlardan çıkarılacak dersin "biz İslam'la savaşta olmadığımız halde, İslam bizimle savaş halinde olduğudur" iddiasında..

Cumhuriyetçi ismlerin saldırı haberini "Müslümanlar ABD elçiliklerine saldırıyor" başlığı ile vermesi de dikkat çekici...

Konsolosluk saldırısını Obama karşıtı kampanyaya dönüştüren Cumhuriyetçi vekiller ise, Peygamber Efendimiz'e hakaret edilen film için özür dilenmesine ateş püskürüyor.

Eski Başkan Yardımcısı adayı Sarah Palin,"Müslümanların dini duygularının incinmesi" nedeniyle özür dileyen Obama yönetimini "Katoliklerin duygularını incitmekte hiçbir sorun görmemekle" suçluyor.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT