1. HABERLER

  2. HABER

  3. İslam Karşıtı Afişi Protesto Edince Tutuklandı!
İslam Karşıtı Afişi Protesto Edince Tutuklandı!

İslam Karşıtı Afişi Protesto Edince Tutuklandı!

Gazeteci Mona Eltahawy İslam karşıtlığı ile bilinen Amerikan Özgürlük Koruyucuları Girişimi'nin (AFDI) New York metrosuna astırdığı reklam afişini protesto ettiği için tutuklandı.

26 Eylül 2012 Çarşamba 23:02A+A-

Mısır doğumlu ABD'li köşe yazarı, İslam karşıtlığı ile bilinen Amerikan Özgürlük Koruyucuları Girişimi'nin (AFDI) New York metrosuna astırdığı reklam afişini protesto ettiği için tutuklandı.

Müslümanların tepkisini çekmesine rağmen metroya asılmasına izin verilen reklamda, "Savaşta medeni insan ile vahşi insan arasında medeni insanı destekle. İsrail'i destekle, cihadı yenilgiye uğrat" ifadeleri yer alıyor.

45 yaşındaki ABD'li köşe yazarı Mona Eltahawy, protesto ettiği reklama tepkisini sprey boya ile göstermek isteyince polisin müdahalesi ile karşılaştı.

Bu arada polisin olay yerine gelmesinden önce gazeteci olduğu sanılan bir başka kadın reklam panosuna zarar vermeye hakkı olmadığını belirterek, Eltahawy'yi engellemeye çalıştı.

Kadın hakları savunucusu olan ve Arap dünyasında sosyal medyanın rolü konusunda konuşmalar yapan Eltahawy ise tutuklanmasına tepki göstererek, "Bu şiddet içermeyen bir protesto, Amerika bu, görün!" diye konuştu. (Timetürk)

HABERE YORUM KAT