1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İslam Devleti Olur mu?
İslam Devleti Olur mu?

İslam Devleti Olur mu?

İslam devleti iddiası sadece bir ideal değil, aynı zamanda realitedir. Çünkü İslam’ın devlet anlayışı ve uygulamaları, Kur’an ve peygamberimizin uygulamaları ile net olarak pratiğe dönüşmüş, şahitlendirilmiştir.

05 Eylül 2014 Cuma 23:29A+A-

Mustafa Siel / Haksöz Haber

İslam’da Devlet Yok İmiş! Yeni Çıktı Bu Rivayet Evvel Yoğ İdi

Osmanlının son zamanlarında, kayıtsız şartsız batıcı mankurtların ilk atalarının, İslam’ın ilerlemeye mani olduğuna, bu nedenle devlet yönetiminden ve kamusal alandan (ve mümkünse tüm hayattan) çekilmesi gerektiğine dair tezleri karşısında Ziya Paşa’nın söylediği; "İslâm imiş âleme pâ-bend-i terakkıy/Evvel yoğ idi işbu rivayet yeni çıktı" sözü, nevzuhur bazı post modern İslamcıların, İslam devleti olmayacağına dair iddialarına en güzel cevabı veriyor aslında.

Sanki bu güne kadar hiç İslam devleti olmamışta, 20. yüzyılda mankurtların kurdukları açık ve gizli laik devletler sonrası bazı sapkın İslamcılar İslam devleti sevdasına düşmüşler gibi; İslam’da devlet olmadığı ve İslam’ın aslında laik devlet yönetimini benimsediği iddiası, yıllardır anti İslamcılar tarafından tekrar tekrar pişirilip servis edilir, 100 yıllık mankurtlaştırma tezgahından geçmiş halkımızda bu dolmayı her ısıtılışında tekrar tekrar yutardı.

Lakin son yıllarda halkımız bu dolmayı bayat bulmaya, söylemdeki hinliği sezmeye başlayınca, bu kez eski İslamcı - yeni post modern İslamcılar piyasaya çıkıp; laiklerin ısıta ısıta yenmez hale getirdiği bu bayat ve kokmuş dolmayı, bu kez yeşil asma yapraklarıyla kaplayıp yeniden ısıtarak piyasaya sürmeye başladılar maalesef.

Kemalist, Komünist, Laikist Devlet Olur mu?

İlginç olan bir hususta şu. İslam’da devlet olmadığını ispatlamaya çalışan mankurtlar, nedense kendi ideolojilerinin devleti olup olmayacağını tartışmaya bile yanaşmıyorlar. Tüm ideolojiler ancak devlet bazında ete kemiğe bürünüp ciddiye alınır, bu nedenle de ideolojileri var edecek bir devlet için gerektiğinde milyonlarca insanı sinek gibi katletmekten çekinmezlerken, söz konusu İslam Devleti olunca beylere bi haller oluyor.

Kimisi tehditlerle, kimisi güya İslami hassasiyetlerle, kimisi aba altından sopa göstererek; devlet olmanın İslam’ı bozacağı ve zarar vereceği ve başka  argümanlarla asla ve kat’a İslam’da devlet olmayacağını savunmaktan; illaki bu konuda muhataplarını ikna etmekten, olmuyorsa ve ellerinden geliyorsa imhaya çalışmaktan bir an bile vazgeçmiyorlar.

Sanki Kemalizm bu memlekete 100 yıldır adeta bir din gibi kendi laik ulusolcu ideolojisini dayatmamış, sanki Komünizm başta Rusya ve Çin’de olmak üzere pek çok memleket halklarını kendi dar ideolojik kalıbına sokmak için milyonlarca insanı katletmemiş gibi, bu gerçekleri görmemek ve göstermemek için ıslık çalan bu ideoloji mensupları, bizler İslam Devleti isteyince hemen özgürlük türküleri söylemeye başlıyorlar.

Devletin renksiz ve ideolojisiz olması gerektiğini iddia eden (güya özgürlükçü) liberaller bile, aslında kendi ideolojilerini en az Kemalist ve komünistler kadar dayatıyorlar. Fark, Kemalist ve komünistlerin direkt sopa ile, liberallerin ise önce havuç, olmazsa sopa ile bu dayatmayı yapması. Aslında yok birbirlerinden farkları, aynı soydan gelen mankurtlar bunlar, hedefleri de aynı; ila nihaye İslam’ı yok etmek, tek farkları, kanlı mı olsun, yoksa kansız mı?

Kimse Korkmasın, Almanya’da İslam Devleti Kurmayı Düşünmüyoruz

Bu mankurtlar (ve onlardan etkilenen post modern İslamcılar) diyorlar ki özetle, devlet adalet devleti olmalı, insanlara ideoloji ve İslam dayatmamalı. Aslında İslam dışındaki tüm rejimlerin zorla yada güzellikle yaptığı defalarca tescillenmiş olan bu dayatmayı İslam devletine yamamakta, bu beylerin en büyük zevkleri.

Sanki bir zamanlar Almanya’da bir binada hilafet ilan eden bir zatın yaptığı gibi, bizde Almanya’da bir İslam devleti kuracağız da Almanlara İslam dayatacağız; yada bilinçsizliklerinden dolayı İslami yönetim istemeyen Müslümanların çoğunlukta olduğu bir belde de hileli yollarla İslam devleti kuracağız da, insanlara zorla İslami hayat dayatacağız.

Başta Türkiye’de olmak üzere diğer İslam beldelerinde bu dayatmaları yapanlar ile destekleyenler, aslında batıllar ile İslam dünyasındaki işbirlikçi rejimler ile bunların yerli destekçileri.  Lakin kendi yedikleri haltları İslamcılara yamamaktan hiç utanmıyorlar.

Bizim İslam Devleti olmasın arzuladığımız memleketler zaten eskiden beri İslamın hakim olduğu yerler. Bu memleketlerde yaşayan gayrimüslimlerin değil zorla Müslüman yapılmaları, kendi dinlerine ve anlayışlarına göre güven içinde yaşayabildikleri bir iddia değil, geçmişte defalarca tecrübe edilmiş bir vakıadır.

Yazının Devamı >>>