1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İskoçya'da Yeni Bağımsızlık Referandumu Sinyali
İskoçya'da Yeni Bağımsızlık Referandumu Sinyali

İskoçya'da Yeni Bağımsızlık Referandumu Sinyali

İskoç Ulusal Partisi'nin eski lideri Salmond, "Birleşik Krallık AB'den ayrılırsa, İskoçya'da iki yıl içinde yeni bir bağımsızlık referandumu yapılabilir" dedi.

27 Mayıs 2016 Cuma 21:22A+A-

İskoçya'yı bağımsızlık referandumuna taşıyan, ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) eski lideri Alex Salmond, Birleşik Krallık Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılırsa iki yıl içinde yeni bir bağımsızlık referandumunun yapılabileceğini söyledi.

İngiliz yayın kurumu BBC'de dün akşam yayınlanan AB referandumuyla ilgili tartışma programına katılan Salmond, "İskoçya, 23 Haziran'da istemeden AB dışına çıkarılırsa, iki yıl içerisinde yeni bir bağımsızlık referandumu yapılabilir. AB'den kendi isteği dışında çıkarılmakla tehdit edilen İskoçya'da yapılacak yeni bağımsızlık referandumundan bu sefer ise bağımsızlıktan yana sonuç çıkacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Ülkesinin AB'den çıkması gerektiğini savunan, iktidardaki Muhafazakar Parti'den Liam Fox ise "AB'de kalmak için yeni bir İskoçya bağımsızlık referandumuyla seçmenlerin korkutulmaması gerektiğini" kaydetti.

SNP'nin mevcut kadın lideri Nicola Sturgeon da daha önce yaptığı açıklamalarda, "İngiltere'nin AB'den olası ayrılığı, İskoçya'da yeni bir bağımsızlık referandumunu tetikleyebilir." demişti.

İSKOÇYA AB'DE KALMAK İSTİYOR

Birleşik Krallık'ta AB'de kalınması en çok destekleyen kitlenin İskoçya'da olduğu bildiriliyor. İskoçya'da yapılan son anket, halkın yaklaşık yüzde 60'ının AB üyeliğinin sürmesi gerektiğini söylediğini ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT