1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İskoçya Başbakanı: AB'de Kalalım
İskoçya Başbakanı: AB'de Kalalım

İskoçya Başbakanı: AB'de Kalalım

İskoçya Başbakanı, "23 Haziran’da yapılacak oylamanın Büyük Britanya’nın tüm bölgelerinde ezici bir oyla AB’de kalma adına sonuçlanmasını istiyorum." dedi.

01 Mart 2016 Salı 09:24A+A-

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, İngiltere’de yapılacak Avrupa Birliği referandumundan “birlikten ayrılma” kararı çıkması durumunda, yüksek ihtimalle ülkesinin yeniden “bağımsızlık referandumuna” gidebileceğini söyledi. Bunun istemediği bir senaryo olacağını söyleyen Sturgeon, en iyi seçeneğin İngiltere’nin AB’de kalma kararı vermesinin ardından İskoçya’nın bağımsızlık yoluna girmesi olacağını belirtti:

“Şunu çok açıkça ifade edeyim; 23 Haziran’da yapılacak oylamanın Büyük Britanya’nın tüm bölgelerinde ezici bir oyla AB’de kalma adına sonuçlanmasını istiyorum.

Eğer İskoçya’nın bağımsızlık referandumu üzerinden iki yıldan daha az bir süre geçtikten sonra, kendimizi isteğimiz dışında Avrupa Birliği’nden çıkmış olarak bulursak, bunun yeni bir referanduma gitmek adına sesleri yeniden yükselteceğini tahmin etmek zor değil.”.

İskoçya Başbakanı, İngiltere Başbakanı David Cameron’un ülkenin AB’den çıkması hâlinde olabilecek felaket senaryolarıyla seçmenleri korkutmak üzerine kurulan kampanyaların ters etki yaratacağı konusunda da uyarıda bulundu.

İskoçya halkı, 18 Eylül 2014’te yapılan referandumda yüzde 55.4 oranında oyla Birleşik Krallık’ta kalma yönünde karar vermişti.

Euoru News Türkçe

HABERE YORUM KAT