1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IŞİD'in Musul Askeri Sorumlusu Öldürüldü
IŞİD'in Musul Askeri Sorumlusu Öldürüldü

IŞİD'in Musul Askeri Sorumlusu Öldürüldü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Ajansı, IŞİD Musul Askeri Sorumlusu "Ebu Abdullah" lakaplı Yasin Ali Süleyman Şalaş'ın öldürüldüğünü bildirdi.

17 Eylül 2014 Çarşamba 01:36A+A-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Musul Askeri Sorumlusu "Ebu Abdullah" lakaplı Yasin Ali Süleyman Şalaş'ın öldürüldüğünü duyurdu.  

Güvenlik Ajansı'nın yazılı açıklamasında, Peşmerge güçlerinin, ABD savaş uçaklarının desteğiyle Musul'un Hasanşam köyü ve çevresindeki bölgeye düzenlenen operasyonda Şalaş'ın öldürüldüğü belirtildi. 

Açıklamada 1974 Musul doğumlu olan Şalaş'ın, 2003'te  Tevhid ve Cihad'a katıldığı, ardından El-Kaide liderlerinden Zerkavi'ye yakın bir kişi haline geldiği kaydedildi. 

Şalaş'ın, aynı zamanda 2007'de Erbil'de İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırının da planlayıcısı olduğu hatırlatılan açıklamada, "Şalaş, 2010'da ABD güçlerince tutuklandı ve Irak güvenlik güçlerine teslim edildi. Yargılandı ve ömür boyu hapse mahkum edildi. Ebu Gureyb Hapishanesi'nde 2013 yılındaki firarda bir grup teröristle birlikte Suriye'ye kaçtı ve aynı yıl IŞİD'le ilişkiye geçti. Bu örgütün içinde Ebu Abdullah olarak biliniyordu" denildi. 

ABD, IŞİD'i vurdu

ABD ordusu, Irak’ta IŞİD hedeflerini vurmaya devam ediyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçaklarının başkent Bağdat’ın güneybatısı ile Erbil’in kuzeybatısına 5 kez hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Erbil’in kuzeybatısındaki  2 saldırıda IŞİD’e ait bir silahlı araç ve mevzinin imha edildiği, Bağdat’ın güneybatısındaki 3 saldırıda ise IŞİD’e ait kamyon, uçaksavar topçusu, küçük bir gruptan oluşan IŞİD birimiyle Fırat Nehri üzerindeki 2 küçük botun tahrip edildiği kaydedildi.

CENTCOM, ABD ordusunun bugüne kadar Irak genelinde 167 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Obama, Allen’la görüştü

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’e karşı küresel koalisyonda kendisinin özel temsilcisi olan emekli general John Allen ile Allen’ın yardımcılığını yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Beyaz Saray’ın açıklamasında, Başkan Obama’nın görüşmede, uluslararası geniş katılımlı güçlü bir koalisyon oluşturmada müttefik ve ortaklarla maksimum koordinasyonun önemini vurguladığı kaydedildi. Obama’nın "IŞİD’i nihayetinde yok edecek kapsamlı bir yaklaşımın, geniş yelpazeli siyasi, diplomatik, askeri, ekonomik ve diğer çabaları beraberinde gerektirdiğini" vurguladığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum