1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD'in Kilis'e Olan Uzaklığı 10 Kilometre!
IŞİD'in Kilis'e Olan Uzaklığı 10 Kilometre!

IŞİD'in Kilis'e Olan Uzaklığı 10 Kilometre!

Kilis sınırında direnişçilerle çatışan IŞİD, sınırdaki İgde, Düdyen, Telşehir ve Havar köylerini ele geçirdi. IŞİD’in Kilis’e olan uzaklığı 10,5 kilometreye düştü. Mesafenin kısalmasıyla IŞİD daha kısa menzilli silahları da devreye sokabilir.

03 Mayıs 2016 Salı 10:26A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Halep'in kuzeyinde Türkiye sınırında bulunan ve direnişçilerin kontrolündeki 4 köye şok baskın düzenleyen IŞİD militanları İgde, Düdyen, Telşehir ve Havar köylerini ele geçirdi.

Sabah saatlerinde 4 köyde kontrolü sağlayan IŞİD'e karşı operasyon başlatan direnişçi guruplar, Havar köyünü yeniden geri aldı. Diğer 3 köyde ise çatışmalar sürüyor.

Koalisyon uçakları son çatışmalarda etkin rol alarak, örgüt mevzilerini bomba ve ağır silahlarla vurdu.

Esed Rejimi ve PKK/PYD’de Sevinç!

Halep'in kuzeyinde savaşan Suriyeli direnişçilerin ana karargâh olarak kullandıkları Havar Köyü'nün düşmesi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD ve rejim cephesinde sevinçle karşılandı.

Esed rejimi, Nubbu’z-Zehra ve Başköy hattında, PYD ise Telrıfat ve Mınnık Havalimanı'nda IŞİD'in ilerlemesini sevinç gösterileri ile karşıladı.

Ocak 2015’in başından buyana 53 füze ve havan topu ile Kilis merkezini vuran IŞİD’in ilerlemesi Kilis'e yönelik tehlikenin dozunu arttırmakta.

isid_kilis.jpg

Tehlikenin Dozu Artıyor

Örgüt ve Kilis arasında uzaklık 10.5 kilometreye kadar düştü. IŞİD 18-20 kilometre menzile sahip füze ve 25 kilometre menzilli 130 milimetrelik Rusya’ya ait havan topları ile merkezi hedef alırken, mesafenin kısalması örgütün daha kısa menzilli silahları da devreye sokma ihtimalini ortaya çıkarıyor.

Emniyet Alanı 25 Kilometre

Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı'nın Gaziantep ziyaretinde gündeme gelen örgütün en az 25 kilometre Kilis şehir merkezine uzaklıktaki alanlara geri çektirilmesi gündeme gelmişti. Ancak son ilerlemeyle mesafenin daha da kısalması ve Kilis'in vurulması ile birlikte Azez'i de ele geçirme ihtimalini güçlendirdi.

HABERE YORUM KAT