1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD’in Çarpık Savaş Anlayışının Hedefindeki 2 Japon Rehine!
IŞİD’in Çarpık Savaş Anlayışının Hedefindeki 2 Japon Rehine!

IŞİD’in Çarpık Savaş Anlayışının Hedefindeki 2 Japon Rehine!

Daha önce Amerikalı ve İngiliz rehineleri katleden IŞİD 200 milyon $ verilmezse 2 Japon rehineyi öldüreceğini duyurdu.

21 Ocak 2015 Çarşamba 19:15A+A-

Hasan Soylu / Haksöz Haber

İslam topraklarını işgal eden emperyalist güçlere karşı mücadeleyi, bu ülkelerin vatandaşlarını rehin alıp pazarlık unsuruna dönüştürerek lekeleyen ve daha kötüsü de işgalci ülkelerin vatandaşı olmaktan başka suçları (!) bilinmeyen bu insanları boğazlarını keserek öldüren IŞİD yeni bir zulme imza atma aşamasında!

IŞİD yayınladığı yeni bir video ile Tokyo yönetiminin 200 milyon dolar fidye ödememesi halinde ellerindeki iki Japon rehineyi öldüreceğini açıkladı.

IŞİD'e ait internet sitesinde yayınlanan görüntülerde artık sembol haline gelmiş olan turuncu kıyafeti giymiş iki Japon rehinenin ortasında bulunan Cihatçı John olarak bilinen IŞİD celladı Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye ve Japon halkına seslendi: 

''Hilafet Devletine 8 bin kilometre uzakta olmanıza rağmen koalisyona katılarak kadınlarımızı, çocuklarımızı öldürdünüz. Evlerimizi yıktınız. Japon halkına 72 saat içinde fidyeleri ödemesi için hükümete baskı yapmalarını öneriyoruz. Yoksa vatandaşlarınızın kafasını keseceğiz''

IŞİD'e karşı kurulan Uluslararası Koalisyon güçlerine mali destekte bulunan Japonya'nın işlediği suçun bedelini bu şekilde ödeyeceğinin belirtildiği videoda, 'Hilafet' topraklarının genişlemesini engelleyen ülkelerle savaşmaya devam edeceği de vurgulanıyor.

Daha önce ABD'li ve İngiliz vatandaşlarının idam görüntülerini yayınlayan IŞİD, ilk kez Japon rehinelere ait infaz videosu yayınladı. Görüntüdeki iki Japon rehinenin Haruna Yukawa ve Kenji Goto Jogo olduğu belirtildi.

Videoda kimlikleri Kenji Goto Jogove ve Haruna Yukawa olarak gösterilen iki Japon, üzerlerinde turuncu mahkum tulumlarıyla diz çökmüş olarak görülüyor.

Kenji Goto Jogove olduğu belirtilen kişi Suriye'de görev yapan bir gazeteci. Haruna Yukawa'nın ise Goto'un koruması olduğu belirtiliyor.

Daha önce gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile yardım görevlileri Alan Henning ve Abdurrahman Kassig'in öldürülme videolarındaki IŞİD militanı olduğu sanılan kişi ise yüzünde siyah bir maskeyle iki Japon mahkumun ortasında duruyor.

IŞİD'in 2 Japon rehineyi öldürmekle tehdit ettiği bu kayıt, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin İsrail ziyareti sırasında gerçekleşti.

Şüphesiz Japon devleti ABD’nin kuyruğuna takılarak İslam topraklarına yönelik süregelen işgal suçuna ortak olmuştur. Ama Japon devletinin suçunu 2 Japon vatandaşına ödetmenin hiçbir biçimde meşru olmayacağı ortadadır. Aynı şekilde suçsuz insanların fidye amaçlı rehin tutulması ve talebin karşılanmaması durumunda öldürülmelerinin de İslam adına işlenen korkunç bir zulüm olduğu tartışma götürmez.  

HABERE YORUM KAT

6 Yorum