1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD ve PYD'den Kaçanlar Direnişçilere Sığınıyor
IŞİD ve PYD'den Kaçanlar Direnişçilere Sığınıyor

IŞİD ve PYD'den Kaçanlar Direnişçilere Sığınıyor

Suriye'de her gün binlerce kişi, IŞİD ve PYD denetimindeki bölgelerden kaçarak direnişçilerin kontrolündeki kentlere yöneliyor.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 16:33A+A-

AA muhabirine konuşan Halep'e bağlı Azez ilçesindeki yerel aktivistlerden Yasir Muhammed, IŞİD ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD hakimiyetindeki bölgelerden her gün binlerce kişinin direnişçilerin kontrolündeki Azez'e geldiğini söyledi.

IŞİD ve PYD zulmünden kaçan ailelerin sabahın erken saatlerinde Azez'in doğusundaki Harcele köyüne ulaştığını ifade eden Muhammed, Suriyeli Türkmenlerin oluşturduğu Sultan Murat Tugayı'nın kurduğu kontrol noktasından geçen ailelerin, araçlarla ilçeye gönderildiğini belirtti.

Muhammed, yerlerinden olan Suriyelilerin çoğunlukla IŞİD'in kontrolündeki Deyr ez-Zur ve Rakka illeriyle Halep'in Bab ilçesinden geldiğini dile getirdi.

ABD ve PYD'nin Mümbiç'i ele geçirmesinin ardından kaçışlar katlandı

Azez bölgesine daha önce her gün 400 ila 600 kişinin sığındığını aktaran Muhammed, ABD ve PYD'nin 12 Ağustos'ta Mümbiç ilçesini ele geçirmesinin ardından bu sayının günde ortalama bine çıktığını vurguladı.

Bölgeye bugün 2 bin 500 kişinin ulaştığı bilgisini veren Muhammed, "Harcele'ye gelen aileler perişan, çocuklar bitkin durumda. Buraya ulaşan ailelere yardım kuruluşları tarafından su ve yiyecek dağıtılıyor." dedi.

Muhammed, IŞİD ve PYD'den kaçan Suriyelilerin bir kısmının Azez'de kaldığını, bir kısmının da Afrin üzerinden direnişçilerin kontrolündeki İdlib'e yöneldiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum