1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "IŞİD Saldırganları Kobani'de Komşumuzdu!"
"IŞİD Saldırganları Kobani'de Komşumuzdu!"

"IŞİD Saldırganları Kobani'de Komşumuzdu!"

Kobani'deki son saldırıyı başlatan IŞİD'lilerin zaten ilçede ikamet ettikleri ortaya çıktı. Yaralı kurtularak Türkiye'ye getirilenler, saldırganları tanıdıklarını açıkladı.

30 Haziran 2015 Salı 02:03A+A-

IŞİD saldırısı sonrası 231 kişinin hayatını kaybettiği Kobani’deki saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Saldırıdan yaralı kurtulan Adnan Kemal, IŞİD üyelerinin kimliklerini gizleyerek kendileriyle 5 ay komşuluk yaptığını söyledi.

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre Kemal, “7 ay önce Rakka ve Mımbıç’tan Kobani’ye sığınan bir grup kente yerleşti. İçlerinde Suwar El Rakka’ya katılanlar oldu. 7 ay bize komşuluk yaptılar. IŞİD üyesi olduklarını bilmiyorduk. Çarşamba günü YPG üniformasını giyen bu grup silahlarıyla bizi taradı.”

IŞİD tarafından göğsünden vurulan Kemal gördüklerini, “Saat 5 gibi silah sesi duyunca üç arkadaş dışarı çıkıp ne olduğunu öğrenmeye çalıştık. 200 metre uzaklıkta YPG kıyafeti giyen 8 kişi gördük. Bir arkadaşımız yanlarına giderek selam verdikten sonra ellerini sıkmak istedi. Ancak arkadaşımızın elini sıkmadılar. Bunun üzerine arkadaşlarımız onlarla konuşmaya başladı. Beş dakika sonra içlerinden biri silahını arkadaşımıza doğru yöneltip bir el ateş etti. Gördüklerimizi YPG’ye bildirmek için oradan uzaklaşmaya çalıştık. Ben motosiklete binip kaçarken biri arkamdan ateş ederek beni göğsümden vurdu. Kendimi güçlükle eve attım. Ailem beni sınıra getirdi. Sınırdan ambulansla Suruç Devlet Hastanesi'ne geldik’’ sözleriyle aktardı.

IŞİD’lilerin Kürtçe konuştuğunu, saldırganlardan üçünün ismini bildiğini söyleyen Kemal sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu insanlar sürekli bize IŞİD zulmünden kaçtıklarını söylüyordu. YPG ile beraber Kobani’de IŞİD’le savaştıklarını söylüyorlardı. Ancak saldırı günü anladık ki her şey önceden planlanmış. Bize komşuluk yapan IŞİD’liler yaşadığımız bölgeden 30 kişiyi kurşuna dizdi."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum