1. YAZARLAR

  2. MUSTAFA SİEL

  3. IŞİD Kelek de ŞIİD Melek mi?
MUSTAFA SİEL

MUSTAFA SİEL

Yazarın Tüm Yazıları >

IŞİD Kelek de ŞIİD Melek mi?

27 Kasım 2015 Cuma 14:24A+A-

ŞIİD’de Nereden Çıktı Şimdi?

Gerçi henüz IŞİD kısaltması üzerinde bir icma sağlanamadı ama, bizler herkesin kolayca anlaması nedeniyle ilk kısaltma ismi olan IŞİD’i (Irak-Şam İslam Devleti) kullanmaya devam ediyoruz. İsteyen DAİŞ yada başka kısaltma isimler kullanabilir, mahzuru yok.

IŞİD’i herkes tanıyor da, ŞIİD ismini duyanlar hoppala bu da nereden çıktı diyecekler haklı olarak. Doğrusu bu kısaltma ismi ben uydurdum, ortaya çıkan yeni bir örgütü ifade etmek için değil, aslında 1979’dan beri var olan bir devlet ve eklentileri ile müttefiklerini ifade etmek için.

ŞIİD Kimdir?

Malum IŞİD bir devlet olmadığı halde kendine devlet, hatta tüm Sünni Müslümanların tek halifesi ve meşru devleti payesini biçti; Irak ve Suriye’deki olağanüstü şartlardan doğan boşluğu, fırsatçılık ederek gayri ahlaki bir tutumla doldurarak.

Yani IŞİD’in devlet olduğu iddiası adı üstünde sadece bir iddia ve gerçekliği yok. Lakin 1979 devriminden sonra kendisini görünürde – takiyyeten tüm Müslümanların, gerçekte ise Şiilerin tek meşru devleti ve dini liderini velayeti fakih ismi altında tıpkı Katoliklerin Papayı gördükleri gibi, Allah’ın yeryüzündeki sözcüsü yanılmaz mutlak İmam olarak gören İran rejimi ise, gerçekten bir devlet.

Karamanın Koyunu Sonra Çıktı Oyunu

Bizler 2011’e kadar her ne kadar İran rejimini kamil manada bir İslam Devleti kabul etmesek bile, (şüphelerimiz olmakla beraber) tüm Müslümanların maslahatını gözettiğini sanıyorduk.

Gel gör ki, 2011 Martında başlayan Suriye intifadası sonrası ilerleyen süreçte İran rejiminin aslında bir İslam Devleti değil, Şii İslam Devleti (ŞIİD) olduğunu fark ettik teessür ve öfkeyle.

Yani 1979’dan 2011’e kadar 30 yıl gerçekten müthiş bir takiyye ustalığı sergilemiş İran rejimi ve bizleri resmen uyutmuş, ümmet, vahdet, ne doğu ne batı, la şiiyye, la sünniyye, illa islamiyye, kudüs ve filistin ninnileriyle.

IŞİD’i Şeytanlaştır ŞIİD’i Temize Çıkar

Doğrusu 2011 sonrası süreçte İslam düşmanlarına herkesten daha fazla hizmet eden bir yapı oldu IŞİD. Hem Suriye muhaliflerine yaptığı saldırılarla, hem işgal ettiği yerlerdeki baskıcı yönetim uygulamalarıyla, hem de hikmetsiz ters tepen propagandaya dayalı savaş ve öldürme uygulamalarıyla, hem dünyanın hemen her yerindeki canlı bomba ve terör saldırılarıyla, insanları İslamcılardan ürkütmek suretiyle, bayağı verimli oldu yerli ve yabancı İslam düşmanları için.

Bununla da kalmayarak, başta ABD ve Rusya olmak üzere emperyalistlerin Esed’i koruma ve Suriye’nin gerçek temsilcileri olan muhalifleri şeytanlaştırma ve vurmalarına imkan sağladı.

Nitekim ABD ve müttefiklerinin IŞİD bahanesiyle bazı muhalifleri ve hatta sivil halkı da bombalamasının ardından, şimdi de Rusya IŞİD bahanesiyle IŞİD hariç tüm muhalifleri ve Türkiye’nin gözünün içine sokarcasına IŞİD’le hiç alaka kurulamayacak Türkmenleri bombalamaya devam ediyor.

Kim IŞİD’çi?

Bizler ortaya çıktığı andan beri (daha çoğu kimse IŞİD’in ismini bile duymamışken) açık hata ve yanlışları ile ileriye yönelik risklerini ortaya koyduğumuz, ıslahı için tavsiye ve dualarda bulunduğumuz gibi; tek olumlu icraatı olan Irak’ın Sünni bölgelerinde Şii işgaline karşı çabalarını olumlu bulduğumuzu (yetmez ama evet) defalarca deklare ettik.

IŞİD’in bu konumunu Türkiye’de ve dünyada IŞİD hariç (ve içinden çıktığı El Kaide ve El Nusra dahil) neredeyse tüm İslamcı camia ve gruplarda deklare ederek, IŞİD’in yanlış ve zulümlerden beri olduklarını defalarca ifade ettiler.

Alçaklığın Bu Kadarına da Pes

Gel gör ki, gerek yerli ve yabancı İslam düşmanları bu açık konumu görmelerine rağmen ısrarla görmezden gelerek, her defasında Türkiye ve dünyadaki tüm İslamcı camia ve grupları ısrarla IŞİD’çi olarak gösterme alçaklığından vaz geçmediler.

Öyle ki, IŞİD tarafından tağut ve düşman olarak açıkça nitelenen Erdoğan’ı bile IŞİD’çi olarak gösterecek kadar ileri gitti yerli ve yabancı, Türk ve Kürt İslam düşmanları. IŞİD’çi yaftasını IŞİD’i her defasında eleştiren ve bu nedenle IŞİD’in potansiyel ve bazen fiili tehditi alında bulunan Müslümanlar için dahi kullanmaktan kaçınmayacak kadar alçaldılar (ki zaten mayaları alçaklık hamuruyla karılmış, aksini yapmaları muhal olurdu.)

Cambaza Bak Cambaza

Bununla da kalmadılar, cambaza bak cambaza diyerek seyircilerin cüzdanlarını çalan hırsız taktiğiyle, sürekli ve ısrarla IŞİD’in yaptığı yada yaptığı iddia edilen zulümlere zum yaparak, ŞİID’in Irak ve Suriye’de yaptığı zulümleri gizleme konusunda bilinçli ve ısrarlı bir tavrı sürdürdüler.

IŞİD’in yaptığı zulümler elbette zulümdür ve nefretle kınıyoruz. Lakin IŞİD’in 2003’ten beri Irak’ta, 2011 Martından sonra Esed şebbihaları ile Lübnan Hizbullat’ı ve de direk kendi paralı askerleri eliyle yaptığı zulümlerin yanında IŞİD’in zulümlerinin esamesi bile okunmaz.

ŞIİD’e Kör, IŞİD’e Dürbün Olanlar

IŞİD’in Ürdünlü bir pilotu yakarak katletmesi elbette büyük bir zulüm, ama her gün varil bombalarıyla yakılarak öldürülen onlarca çoluk çocuk niye haber değeri bile olmuyor.

Üstelik IŞİD’e atfedilen zulümlerin önemli bir kısmı sadece iddia bazında kalırken, ŞIİD’in yaptığı açık ve belgeli zulümler hep hasıraltı ediliyor ısrarla. Hiçbir kanıt olmasa bile (ki binlerce kanıt söz konusu), 2 yıl önce ortaya çıkan 11 bin kişiye ait 55 bin işkence fotoğrafı bile yeter IŞİD’in Esed’e göre sütten ak kaşık sayılması için.

Irak’ın işgalinden bu güne ABD ve Şiaperestler tarafından işkence ve başka metotlarla katledilen yüzbinler de, ŞIİD’in IŞİD’le kıyaslanamayacak derecede zalim ve gaddar olduğunun tarihi verileridir.

ŞIİD Karşıtı Karikatür Yarışması da Yapılacak mı?

İran’ın başkenti Tahran’da uluslararası çapta IŞİD karşıtı, örgütün cinayetlerini ve destek veren devlet ve şahısların eleştirildiği karikatür yarışması yapılmış 2015 Mayıs ayının son haftasında. Sergi ayrıca Suriye, Lübnan ve Irak’ta da sergilenmiş.

İyi yapmışsınız da, ŞIİD ile bileşenleri olan Irak ve diğer memleketlerden gelen Şiaperestleri, Suriye Şebbihaları ve Hizbuleset’in cinayetleri ile destek veren devlet ve şahısların eleştirildiği bir karikatür yarışması da yapmanız gerekmez mi hakkaniyet namına?

Oh ne ala mualla. Hem Şiilik adına Irak ve Suriye’de yüzbinleri en hunhar şekilde katledecek, hem bu katliamlara karşı oluşup şirazeden çıkarak Şiilerden ziyade Sünnilere zarar veren IŞİD üzerinden tekrar ŞIİD hegemonyasına boyun eğmeyenlere vuracak, bu hegemonyayı perçinlemeye çalışacaksınız.

Ne diyelim, yağlı ekmek lokması. Utanmazsanız dilediğinizi yapın, Allah’tan korkmazsanız kim tutar sizleri. Lakin o iştahla götürdüğünüz haram yağlı ekmek lokmaları bir gün nefes borunuza kaçıverir de, o zaman görürsünüz gününüzü.

YAZIYA YORUM KAT

1 Yorum