1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD Füzeleri 23 Kişiyi Katletti!
IŞİD Füzeleri 23 Kişiyi Katletti!

IŞİD Füzeleri 23 Kişiyi Katletti!

IŞİD’in Kilis’i hedef alan Katyuşa füzelerini Suriye’de sivillerden gasp ettiği evlerden gönderdiği bildirildi. Füzeleri Savran’daki bir evden atan örgütün füzelerin çıkış rampalarını gizlemek için bu yöntemi seçtiği belirtildi.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 06:12A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Türkiye'nin sınırında bulunan Suriye köylerinden, IŞİD tarafından Kilis'e atılan füze atışlarının, sivillerin terk ettiği evlerden yapıldığı ortaya çıktı. Bugüne kadar Türkiye'de 23 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan IŞİD'in füzelerin çıkış rampalarını gizlemek için evleri sivillerden gasp ettiği öğrenildi.

IŞİD'in Kilis ve diğer yerleşim birimlerini vuran füzeleri genellikle Suriye köyleri olan Safran, Toybuk ve Hötümlet'ten attığı tespit edildi.

Türkiye'nin füzelerin geldiği yerleri havadan ve karadan gözlem altına alması üzerine IŞİD'in yeni yöntemler uyguladığı görüldü.

isid_fuzeleri.jpg

Çevrede Yüzlerce Sivil Yaşıyor

IŞİD, füze rampaları için ormanlık alan, yeraltı sığınağı ve hareketli rampa seçenekleri ile birlikte dikkat çekmemek amacıyla sivillerin yaşadığı evleri de kullanmaya başladı.

Katyuşa füzelerini Halep'in kuzerinde yer alan Savran kasabasından attığı tespit edilen IŞİD'in, füze rampalarını yerleştirmek için sivillerin evlerini gasp ettiği belirlendi.

Savran kasabasında IŞİD tarafından seçilen ev, kasabanın en büyük câmîsinin yanında yer alıyor. Füze ateşlemekte kullanılan evin çevresinde bulunan diğer evlerde yüzlerce sivil ikamet ediyor.

kilis-001.jpg

23 Sivil Hayatını Kaybetti!

Başta Kilis'in Elbeyli kasabası ve sınıra yakın köyler olmak üzere Gaziantep bölgesini vuran IŞİD füzeleri, bugüne kadar 8'i Suriyeli mülteci olmak üzere 23 sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Örgütün Rusya tipi füzeler ve 130 milimetrelik havan topları dâhil 40 kilometre menzilli roket ve füzelere sahip olduğu biliniyor.

Türkiye Vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının IŞİD hedeflerine yönelik atışları ve koalisyon uçaklarının hava harekâtları sonucu 40 militan öldürüldü, 4 Katyuşa mevzisi, 4 araç, 2 zırhlı personel taşıyıcı ve 2 mühimmat deposu imha edildi.

“Güvenlik” kaynaklarından edinilen bilgiye göre, IŞİD tarafından Suriye'den Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine önceki gün 10.45'te atılan roket mermisinin parçalanarak boş araziye düşmesinin ardından militanların atış yaptığı mevziler, TSK'ya ait hedef tespit sistemleriyle belirlendi.

HABERE YORUM KAT