1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "IŞİD Bahane, Saldırılan İslâm'dır"
"IŞİD Bahane, Saldırılan İslâm'dır"

"IŞİD Bahane, Saldırılan İslâm'dır"

Hamza Türkmen, Diriliş Postası'nda kaleme aldığı yazıda IŞİD'in Batı'nın zulüm politikalarının sonucu olduğunu vurguluyor ve IŞİD bahane edilerek Türkiye'deki kazanımlara halel getirilmeye çalışıldığını ifade ediyor.

24 Temmuz 2015 Cuma 08:53A+A-

Hamza Türkmen - IŞİD Bahane, Saldırılan İslâm'dır / Diriliş Postası

 

“(Şeytan) Onlara vaadler ediyor, onları en olmadık kuruntulara düşürüyor. Oysa şeytan, onlara bir aldanıştan başka bir şey va'detmez.” (Nisa, 4/120)

Hayatımızda ve hayatımızı kuşatan alanda kıyamete kadar kötülük odağı olarak bir tarafta insan ve cin taifesinden şeytan ve şeytanlar olacaktır. Diğer taraftan şeytanlaşanlardan veya şeytanlaştırılmaya çalışanlardan da söz edilecektir.

Biz mü’minlerin ve insan fıtratını önceleyenlerin ortak erdemleri, gaybî ve beşerî planda tüm kötülük odaklarına karşı tavır almalarıdır. Ayrıca şeytanlaştırılan kişi ve ideolojik akımları durdurmak; ya da şeytanlaştırma çabalarına karşı haktan, fıtrattan ve adaletten yana tavır almak gerekmektedir.

Ve unutulmamalıdır ki şeytan, ihlâslı kullara cebredici hiçbir etkide bulunamaz (15/40; 38/83).

Şeytanlaşanlara ve şeytanlaştırma çabalarına karşı mücadele edenler de, öncelikle kendi nefislerinin fikrî ve amelî tutarlılığını, ihlâs konusundaki özgünlüğünü kontrol etmelidirler. Ayrıca ‘her türlü zulüm, baskı ve komploya karşı fikrî ve istişarî temelde ne kadar birlikte iş ve tavır geliştirebildiğimiz’ sorusunun cevabı yürek ferahlatıcı olmalıdır.

Yazının Devamı >>>