1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalciler 50’ye Yakın Kudüslüyü Gözaltına Aldı!
İşgalciler 50’ye Yakın Kudüslüyü Gözaltına Aldı!

İşgalciler 50’ye Yakın Kudüslüyü Gözaltına Aldı!

İşgalci İsrail güçlerinin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıdığı günden bu yana 50’ye yakın Kudüslüyü gözaltına aldığı bildirildi.

12 Aralık 2017 Salı 15:14A+A-

Kudüs’teki Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıdığı günden bu yana 2’si kadın olmak üzere 50’ye yakın Kudüslünün işgalci İsrail güçleri tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltına alınanların üçte birinin çocuk olduğuna dikkat çeken Ebu Asab, işgalci İsrail askerlerinin Kudüs kentindeki Selahaddin Caddesi ve Mescid-i Aksa’nın çevresindeki gösterilere orantısız güç kullanarak müdahale etmesi sırasında Filistinlileri gözaltına aldığını kaydetti.

Ebu Asab, bazı Kudüslülerin yaralı hâlde gözaltına alındığına vurgu yaptı.

Filistin Esirler Cemiyeti’nden yapılan yazılı açıklamada ise Trump’ın açıklamasından bu yana işgal altındaki Filistin topraklarının genelinde işgalci İsrail güçleri tarafından gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 200’e ulaştığı aktarıldı.

Açıklamada, işgalci İsrail askerlerinin, dün akşamdan beri 22 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık’ta düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1980 yılında işgalci İsrail’in Doğu Kudüs’ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, “Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıma zamanı geldi.” ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığı’na, ülkesinin Tel Aviv’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT