1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İşgalci İsrail'in Ortadoğu'daki En Önemli Müttefiği Sisi Cuntasıymış!
İşgalci İsrail'in Ortadoğu'daki En Önemli Müttefiği Sisi Cuntasıymış!

İşgalci İsrail'in Ortadoğu'daki En Önemli Müttefiği Sisi Cuntasıymış!

İşgalci İsrail’in Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Sisi cuntasının işgalci İsrail’in Ortadoğu’daki en önemli müttefiği olduğunu söyledi!

27 Temmuz 2016 Çarşamba 03:06A+A-

İşgaşci İsrail’in Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Abdulfettah es-Sisi cuntasının ülkesinin Ortadoğu’daki en önemli müttefiği olduğunu, cuntayla güven ve işbirliği ilişkilerinin tesisi için kendisinin bizzat çaba sarf ettiğini anlattı.

Mısır cuntasının Dışişleri Bakanı Semih Şükri, 11 Temmuz 2016’da işgalci İsrail’e resmî bir ziyaret gerçekleştirmişti. Bu ziyaret, 2007’den bu yana bir Arap yetkilinin işgal devleti İsrail’e yapmış olduğu en üst düzey ziyaret oldu.

lieberman.jpg
İşgalci İsrail'in Savunma Bakanı Avigdor Lieberman

Sisi-İsrail İlişkileri

Mısır’da 2013’te yapılan askerî darbeden sonra devlet başkanlığı koltuğunu gasp eden Abdulfettah es-Sisi’nin yönetime gelmesinden sonra İsrail-Mısır ilişkileri yeniden canlanmıştı.

2012’de Mısır'da halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde işgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle Kahire-Tel Aviv ilişkileri gerilemişti. Mısır, İsrail’deki büyükelçisini çağırmıştı. Bu koltuk bir sonraki 3 yıl boyunca boş kalmıştı. es-Sisi, Haziran 2015’te işgalci İsrail’e yeni bir büyükelçi atama kararını almıştı.

es-Sisi’nin işgalci İsrail tarafından da abluka altında tutulan Gazze’ye yönelik politikası da işgal devleti İsrail ile yakınlaşmasında büyük bir rol oynadı.

es-Sisi, darbeden sonra “terör örgütü” olarak ilan ettiği Müslüman Kardeşler’le işbirliği yapmakla suçladığı Hamas’a karşı bir politika izledi. es-Sisi’nin liderliğindeki ordu, Gazze Şeridi-Mısır sınırındaki Refah bölgesinde ablukaya karşı kullanılan ve işgalci İsrail’i rahatsız eden tünelleri yıkmak için geniş çaplı bir operasyon yürütmüştü.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT