1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail’in Gözaltı Terörü Sürüyor
İşgalci İsrail’in Gözaltı Terörü Sürüyor

İşgalci İsrail’in Gözaltı Terörü Sürüyor

Batı Şeria'da gözaltı terörünü sürdüren işgal güçleri işyerlerine baskın düzenleyerek mallara, araçlara ve bilgisayarlara el koyuyor.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 11:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail askerleri Batı Şeria’da 13 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre İsrail işgal rejimi, ekonomi ve ticarethanelerin Siyonist korsanlık liderlerinin masasında olması için Filistinlilere ait ne varsa saldırmayı sürdürürken, işgal güçleri işyerlerine baskın düzenleyerek mallara, araçlara ve bilgisayarlara el koyuyor.

Filistin'de döviz büroları işgal güçlerinin kanunlara aykırı bir şekilde sürekli baskınlarla hedef aldığı iş alanlarından biri. El-Halil kentindeki döviz bürolarının sahiplerinden Hacı Fadıl Abidin, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin El-Halil ve Beytlahim'de kendilerine ait beş döviz bürosuna gece 01:30'da baskın düzenlediğini, baskın sırasında paralara, belgelere ve bilgisayarlara el konulduğunu söyledi.

Döviz bürolarına baskının ilk olmadığını ve işgal güçlerinin daha önce de birkaç kez özel mülklerine saldırdığını belirten Abidin, her baskının ardından işgal güçlerinin terör örgütleriyle bağlantılarının olduğunu iddia ettiğini bildirdi.

Döviz bürolarına beş kez baskın düzenlendiğini ve el konulan paralarını 1948'de işgal edilen topraklarda çalışan bir avukat aracılığıyla geri aldıklarını kaydeden Abidin, tüm faaliyetlerinin ruhsatlı ve kanunlara uygun olduğunu ifade etti.

Gözlemciler, işgal güçlerinin iş yerlerine ve ticarethanelere düzenlediği baskınların amacının Filistinlileri her alanda boğmak olduğunu söyledi.

Resmi rakamlara göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.
 

HABERE YORUM KAT