1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İşgalci İsrail'de Gözaltına Alınan Ebru Özkan Askeri Mahkemeye Çıkarıldı
İşgalci İsrail'de Gözaltına Alınan Ebru Özkan Askeri Mahkemeye Çıkarıldı

İşgalci İsrail'de Gözaltına Alınan Ebru Özkan Askeri Mahkemeye Çıkarıldı

Kadir Gecesi'ni geçirmek için gittiği Kudüs'ten dönerken İsrail polisi tarafından havalimanında alıkonulan Ebru Özkan, bugün askeri mahkemeye çıkarıldı.

13 Haziran 2018 Çarşamba 17:28A+A-

Türk Vatandaşı Ebru Özkan’ın Avukatı Ömer Hamayase yaptığı açıklamada, müvekkilinin bugün Tel Aviv yakınlarındaki Petah Tikva kentinde bulunan askeri mahkemede, “İsrail devletinin güvenliğini tehdit ve terör örgütleriyle bağlantı şüphesi” suçlamalarıyla hakim karşısına çıktığını söyledi.

Hamayse, askeri savcının 15 günlük gözaltı talebine itiraz ederek müvekkilinin serbest bırakılmasını istediklerini ancak mahkemenin gözaltı süresini 24 saat uzattığını söyledi.

Özkan yarın tekrar askeri mahkemeye çıkarılacak.

OLAY

Özel bir turla Kadir Gecesi'ni geçrmek için Kudüs'e giden Türkiye vatandaşı Ebru Özkan'ın dönüş için bulunduğu İsrail'in Ben-Gurion havaalanında dün 16.30'da olan dönüş uçağına binmesine müsaade edilmedi.

Türkiye'ye geri dönüş için havalimanında bavulları teslim eden Ebru Özkan, bavulları teslim etmesinin ardından İsrailli bir görevli tarafından durduruldu.

Kendisine yöneltilen İngilizce bilip bilmediği sorusuna 'hayır' demesine rağmen İsrailli güvenlik görevlileri tarafından alıkonuldu.

AİLESİ ENDİŞELİ

Ailesinin endişe içinde haber beklediği Özkan'ın geri dönüşüne izin vermeyen İsrailli yetkililer, arkadaşlarına kısaca sorgulanacağını ve bir sonraki uçuşta İstanbul'a hareket edeceğini söyledi.

Türkiye Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'deki yetkililerle görüşmeye başladığı ve Özkan'ın İsrail Askeri Mahkemesi'ne çıkarıldığı açıklandı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT