1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Polisi Cemil Tekeli’yi Alıkoydu!
İşgalci İsrail Polisi Cemil Tekeli’yi Alıkoydu!

İşgalci İsrail Polisi Cemil Tekeli’yi Alıkoydu!

Kudüs’ü sahipsiz bırakmamak adına bir grup hukukçuyla birlikte yola çıkan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cemil Tekeli, işgalci İsrail polisi tarafından alıkonuldu.

17 Ocak 2018 Çarşamba 14:34A+A-

İşgalci İsrail’in Kudüs’ü ziyaret eden Türkiye vatandaşlarına yönelik kötü muamelelerine bir yenisi daha eklendi. 11 Ocak Perşembe günü İstanbul’dan yola çıkan 35 kişilik tur ekibinde yer alan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cemil Tekeli’nin, Tel Aviv’den çıkışına izin vermedi. İşgalci İsrail polisi, aynı ekibe ülkeye girişte de zorluk çıkararak, ekipte yer alan İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) Genel Sekreteri Ahmet Zeki Olaş’ın ülkeye girişine izin vermemişti.

(Tıklayın: İsrail’in Türkiye Vatandaşlarına Uyguladığı Bu Zulümlere “Dur” Deyin!)

“24 Saattir Haber Alınamıyor”

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Cemil Tekeli ile Kudüs’e giden ekipte yer alan Avukat Aybüke Ekici, “Tel Aviv’e girişte pasaport kontrolü yapılırken Cemil Bey’i 15 dakika sorgulayıp daha sonra girişine izin vermişlerdi. 11 Ocak günü başlayan Kudüs gezimizi tamamlayıp dün akşam 21.00 uçağıyla Türkiye’ye dönmek için Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na gittik. Tüm grup birlikte hareket ettik. Herkes pasaport kontrolünden geçti. 5-6 kişi ayrıldı, onlara daha detaylı pasaport kontrolü yapıldı. Cemil Bey’in pasaportu ise üç farklı noktada okutulmasına rağmen kabul görmedi. Sorguya alındı, dönüş uçağında eşi ve kızı da bulunuyordu. Kendisinden 24 saattir haber alamıyoruz.” diye konuştu.

Dışişleri Devreye Girsin!

Tekeli sorguya alındıktan sonra işgalci İsrail polisinin “uçağa yetişecek” yönünde bilgi verdiğini anlatan Ekici, “Cemil Hoca bizim uçağa yetişemedi. Bir sonraki uçakla geleceği söylenerek uçak kapısı kapatıldı ancak diğer uçakla da dönmedi. Cemil Hoca pasaportu okunmadığı gerekçesiyle sorguya alındı ancak pasaportunun okunmaması için bir gerekçe yoktu. Çünkü ülkeye giriş yaptı, yaklaşık 5 gün Kudüs’teydi. Hiçbir gerekçe gösterilmedi, yanında telefonu yok, tansiyon ve şeker hastası. Ailesi Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yardım istiyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum