1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Filistinli Gencin Evini Yıktı!
İşgalci İsrail Filistinli Gencin Evini Yıktı!

İşgalci İsrail Filistinli Gencin Evini Yıktı!

İşgalci İsrail güçlerinin bu sabah Filistinli bir gencin ailesine ait evi yıktığı bildirildi.

30 Ağustos 2016 Salı 18:26A+A-

İşgalci İsrail güçleri bu sabah Otniel eylemini gerçekleştiren Kassam Tugayları mücahidi Muhammed el-Fakih'e yardım ettiğini öne sürdükleri Muhammed Abdülmecid İbriviş'in evini yıktı.

Muhammed el-Fakih'in gerçekleştirdiği Otniel eylemi aralarında üst düzey bir hahamın da bulunduğu üç siyonistin ölümüyle sonuçlanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin el-Halil muhabiri, işgal güçlerinin yaklaşık otuz askerî araç ve bir buldozerle Dura kentinin kuzeydoğusundaki Ğuneym Mahallesi'nin Vadi Sud bölgesine baskın düzenlediğini, Muhammed Abdülmecid İbriviş'in ailesine ait evi kuşattığını söyledi.

Yıkım ekibinin civardaki bazı evler de boşaltıldıktan sonra duvarlarına patlayıcı yerleştirerek Filistinli gencin ailesine ait evi havaya uçurduğu bildirildi.

Aile, yıkım kararına karşı işgal rejiminin yüksek mahkemesine başvuruda bulunmuş fakat mahkeme başvuruyu reddederek tek katlı ev hakkında verilen yıkım kararını onaylamıştı.

Yıkım sırasında evin çevresinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ve işgal askerlerinin çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT