1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Doğu Kudüs’te Filistinlilere Ait 3 Evi Yıktı!
İşgalci İsrail Doğu Kudüs’te Filistinlilere Ait 3 Evi Yıktı!

İşgalci İsrail Doğu Kudüs’te Filistinlilere Ait 3 Evi Yıktı!

İşgalci İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi ekiplerinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait 3 evi “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

22 Kasım 2017 Çarşamba 15:30A+A-

AA’nın görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre, işgalci İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri çok sayıda işgalci İsrail polisinin korumasında işgal altındaki Doğu Kudüs’ün İseviyye, Şuafat ve Beyt Hanina mahallelerine geldi.

Ekiplerin söz konusu mahallelerde Filistinlilere ait biri meskûn durumda, ikisi yapım aşamasında olan 3 evi “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle buldozerlerle yıktığı aktarıldı.

İşgalci İsrail makamları, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait binlerce evi “ruhsatsız” olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

İşgalci İsrail’e bağlı belediyenin kendilerine ruhsat vermekten kaçındığını ve söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını ifade eden Filistinliler ise bunun “İsrail’in yıldırma ve kenti Yahudileştirme politikalarının parçası” olduğunu belirtiyor.

Yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri de İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ev yapma izni vermeyerek şehirdeki sayılarını azaltmaya çalıştığını ifade ediyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Abdullah El Havrani Araştırma ve Belgelendirme Merkezi’ne göre, işgalci İsrail makamları, geçen yıl Filistinlilere ait 488 ev ile çeşitli amaçlarla kullanılan 535 tesisi yıktı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT