1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Bu Yıl Bin Çocuğu Gözaltına Aldı!
İşgalci İsrail Bu Yıl Bin Çocuğu Gözaltına Aldı!

İşgalci İsrail Bu Yıl Bin Çocuğu Gözaltına Aldı!

İşgalci İsrail güçlerinin, yılbaşından bu yana bin Filistinli çocuğu gözaltına aldığı bildirildi.

25 Eylül 2016 Pazar 07:41A+A-

AA’da yer alan habere göre, Filistinli Esirler Heyeti’nden yapılan yazılı açıklamada, işgalci İsrail güçlerinin, yılbaşından bu yana yaşları 11-18 arasındaki bin çocuğu gözaltına aldığı belirtilerek çocuklara yönelik gözaltı operasyonlarının geçen yıla oranla yüzde 80 arttığı ifade edildi.

Söz konusu çocuklardan bir kısmının “idarî tutukluluk” adı altında tutuklandığı, bazılarının hapsedildiği, bir bölümünün ise yüksek miktarda para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.

Kudüs’te 70 Çocuğa Ev Hapsi!

Çocuklardan bazılarının ise bir müddet alıkonulduktan sonra kefaletle serbest bırakıldığı, Kudüs’te yaşayan 70 çocuğa ise ev hapsi verildiği vurgulandı.

Tutuklulardan Bin 800’ü Hasta

Öte yandan işgalci İsrail hapishanelerindeki Filistinliler hakkında da bilgi verilen açıklamada, cezaevindeki tutuklulardan 120’si ağır olmak üzere bin 800’ünün hasta olduğu belirtildi.

“Uluslararası Toplum Suça Ortaktır”

Açıklamada, işgalci İsrail rejiminin cezaevinde kalan Filistinli hasta tutuklu Mansur Mukade’nin de şu mesajına yer verildi:

“Hasta esirlerin bedenleri, işgalcilerin cezaevlerinde gün geçtikçe eriyor. Esirler, tıbbî ihmale maruz kalıyor. Bu konuda sessiz kalan ve esirlerin hayatını kurtarmak için harekete geçmeyen uluslararası toplum da bu sessiz ölümler karşısında suça ortaktır.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT