1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail Askerleri Filistinli Bir Genç Kızı Katletti!
İşgalci İsrail Askerleri Filistinli Bir Genç Kızı Katletti!

İşgalci İsrail Askerleri Filistinli Bir Genç Kızı Katletti!

Batı Şeria'nın el-Halil kentinde, “bıçaklı saldırı” girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinli bir genç kızın, işgalci İsrail askerleri tarafından katledildiği bildirildi.

13 Şubat 2016 Cumartesi 16:16A+A-

Filistin resmî haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, kentteki Hazreti İbrahim Câmîsi önündeki kontrol noktasında bekleyen işgalci İsrail askerleri, “bıçaklı saldırı” girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinli bir genç kızı katletti. Haberde, katledilen Filistinlinin kimlik bilgilerine henüz ulaşılamadığı belirtildi.

Öte yandan işgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da “Filistinli bir kadın bıçakla Hazreti İbrahim Câmîsi’ni koruyan askerlere saldırı girişiminde bulundu. Saldırıya silahla karşılık veren askerlerin ateş açması sonucu kadın öldü.” denildi.

İşgalci İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve İsrailli yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskınları nedeniyle Ekim 2015'ten bu yana bölgede gerginlik giderek artıyor. Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün “İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu” iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

AA

HABERE YORUM KAT