1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail AB'nin "Barış Süreci"ndeki Rolünü Askıya Aldı
İşgalci İsrail AB'nin "Barış Süreci"ndeki Rolünü Askıya Aldı

İşgalci İsrail AB'nin "Barış Süreci"ndeki Rolünü Askıya Aldı

Avrupa Birliği'nin “illegal” Yahudi yerleşim birimlerinde üretilen mallarla ilgili kararına tepki olarak işgalci İsrail, birliğin “Filistin-İsrail barış süreci”ndeki rolünü askıya aldı.

30 Kasım 2015 Pazartesi 09:40A+A-

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emanule Nahson, yaptığı yazılı açıklamada, “(Başbakan Benyamin Netanyahu'nun talimatı doğrultusunda) AB ile barış süreci ile alakalı tüm iletişim kanalları kapatıldı. Bu karar, AB'nin İsrail mallarının etiketlenmesi ile ilgili attığı adımın doğrudan sonucudur.” ifadesini kullandı.

İsrail devlet radyosu, ismini açıklamadığı üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Netanyahu'nun Dışişleri Bakanlığı’ndan, “Filistin ile barış sürecinde AB'nin rolü konusunda yeni bir değerlendirme” yapmasını istediği, değerlendirme sonuçlanana kadar tüm diplomatik temasların askıya alınması talimatını verdiğini aktardı.

AB, 11 Kasım'da,işgalci İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde “İsrail malı” etiketi kullanılmasını engelleyen bir karar almıştı.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT