1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail 11 Ay Boyunca Cenazesini Vermedi!
İşgalci İsrail 11 Ay Boyunca Cenazesini Vermedi!

İşgalci İsrail 11 Ay Boyunca Cenazesini Vermedi!

İşgal devleti İsrail'in naaşını 11 ay sonra teslim ettiği ve cenaze törenine 25 kişilik katılım sınırlaması getirdiği Filistinli Ebu Gazale, Kudüs'teki Mücahitler Kabristanı'nda toprağa verildi.

30 Ağustos 2016 Salı 16:36A+A-

AA’da yer alan habere göre, işgalci İsrail'in naaşını 11 ay sonra teslim ettiği Filistinli Sair Ebu Gazale, izin verilmediği için sâdece küçük bir grubun katılabildiği cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

İşgal devleti tarafından naaşları alıkonulan Filistinlilerin ailelerinin avukatı Muhammed Alyan, yaptığı açıklamada, işgalci İsrail'in 11 aydan bu yana naaşını alıkoyduğu Filistinli Ebu Gazale'nin bu sabah 25 kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Kudüs'ün Salahaddin Caddesi’nde bulunan Mücahitler Kabristanı'na defnedildiğini söyledi.

Naaşın dün gece yarısından sonra ailesine teslim edildiğini belirten Alyan, işgal polisinin cenaze töreni sırasında kabristan ve çevresinde konuşlandığını, törene katılanların arandığını ve gazetecilerin bölgeye girişine izin verilmediğini kaydetti.

“13 Filistinlinin Naaşı Hâlâ İsrail’in Elinde”

İşgalci İsrail'in Kudüs'ten olan Filistinlilerin naaşlarını teslim etme sözü verdiğini hatırlatan Alyan, oğlu Beha Alyan'ın da aralarında bulunduğu Kudüs'ten 3, Batı Şeria'dan ise 10 Filistinlinin naaşının hâlâ işgalcilerin elinde olduğunu dile getirdi.

Ebu Gazale, Ekim 2015'te Tel Aviv'de bıçaklı saldırıda bulunduğu iddiasıyla işgalci polisler tarafından vurulmuştu.

HABERE YORUM KAT