1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İşgalci İran Hesap mı Soruyor?
İşgalci İran Hesap mı Soruyor?

İşgalci İran Hesap mı Soruyor?

İran, Türkiye'nin Süleyman Şah Türbesine gerçekleştirdiği operasyonu Suriye'ye egemenliğini ihlal olarak niteledi.

25 Şubat 2015 Çarşamba 13:24A+A-

HAKSÖZ HABER

22 Nisan 2014 tarihinde İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, Suriye’de savaşan ve kendilerine bağlı hiç bir unsurun bulunmadığını iddia edip misyonlarının sadece İran'la sınırlı olmadığını da sözlerine eklemişti.

Ali Caferi, İran'da düzenlediği basın toplantısında Suriye’deki birliklerinin bu ülkede sadece istişare ve tecrübe aktarımı için bulunduğunu söylemiş, hatta “Suriye’nin herhangi bir dış yardıma ihtiyacı olmadığını” da iddia etmişti.

Caferi aynı konuşmasında Esed rejiminin İslami direniş çizgisinin ön safında yer aldığına dair resmi iddiaları da yinelemişti.

Ancak inkar ve propaganda yüklü bu açıklamalardan daha önemlisi “Devrim Muhafızlarının misyonunun İran’la sınırlı olmadığı” itirafında bulunması idi.

Tam olarak şöyle demişti:

“Devrim Muhafızlarının İslam devrimini koruma misyonu sadece İran sınırlarıyla kısıtlı değildir. Çünkü bu devrimin sınırları yok…İran’ın iç ve dış politikadaki tüm siyaseti bu eksen üzerindedir”

İranlı General konuşmasında küresel sisteme de esip gürlüyordu ama Irak’ta, Yemen’de, Suriye’de bulunuşunu kimlere borçlu olduğunu unutuyordu.

Bugün kalkıp “ihlal”den, haddini aşmaktan, uluslar arası hukuk’tan dem vuranların dünkü sözleri bunlardı. İcraatları ise ayan beyan ortada. Bir halkın soykırımı pahasına açık bir işgali sürdürenlerin sebepleri sadece kendileri için bağlayıcı ve ikna edici!

HABERE YORUM KAT