1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. İşgalci Çin, Doğu Türkistan'a "Uygarlık" Götürüyormuş(!)
İşgalci Çin, Doğu Türkistan'a "Uygarlık" Götürüyormuş(!)

İşgalci Çin, Doğu Türkistan'a "Uygarlık" Götürüyormuş(!)

Çin, son birkaç yılda binlerce Uygur'u katlettiği Doğu Türkistan'a uygarlık götürdüğünü iddia ederek baskılara karşı çıkan Uygurları 'terörist' olarak nitelendiriyor.

02 Temmuz 2015 Perşembe 14:49A+A-

Doğu Türkistan'da son yıllarda baskı ve zulümlerini arttıran İşgalci Çin Yönetimi, Doğu Türkistan’a “uygarlık” götürdüğünü iddia ediyor.

Çin Komünist Partisi'nin aylık yayın organı Qiushi'nin son sayısında bir makale kaleme alan askerî üst düzey yöneticilerden Miao Wenjiang, Doğu Türkistan’da uygarlık olmadığını iddia ederek Çin'in tek hedefinin burayı uygarlaştırmak olduğunu söyledi.

Tüm Etnik Halklara Karşı Aynı Seviyedeymişler(!)

Kendisinin de bölgeyi çok sevdiğini ve imarı için büyük çabalar gösterdiğini savunan Çinli komutan, ülkesinin tüm etnik halklara karşı aynı seviyede olduğunu öne sürdü. Wenjiang: "Çin'deki uluslar devlet için birer nar tanesi gibidir ve Uygurlar da bundan farklı değil." ifadelerini kullandı.

Makalesinde Doğu Türkistan'a sağlık, ulaşım, bilim, kültür ve hukuk götürdüklerini, bölgenin kalkınmasına ciddi katkılarda bulunduklarını iddia eden Wenjiang, “radikal ve terörist” olarak nitelendirdiği bazı silahlı grupların ise bu yatırımları engellemeye çalıştığını iddia etti.

Katledilenlerin Sayısı Binlerle İfade Ediliyor

Doğu Türkistan'da kamu kurumlarında çalışanların ve öğrencilerin oruç tutması ve kamusal alanda kadınların başörtü takması yasak. Bu yasaklara karşı sürekli eylemler düzenleyen Uygur Türklerine Çin işgal güçleri sert müdahalede bulunuyor. Son yıllarda bölgede katledilenlerin sayısı 1000'lerle ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT