1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Zindanlarındaki 100 Esir Daha Açlık Grevine Başlıyor
İşgal Zindanlarındaki 100 Esir Daha Açlık Grevine Başlıyor

İşgal Zindanlarındaki 100 Esir Daha Açlık Grevine Başlıyor

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, işgal rejimi hastanelerinde yatan ve açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli üç esirin sağlık durumlarının iyice kötüleşmesinden endişe duyulduğunu açıkladı.

16 Eylül 2016 Cuma 03:49A+A-

Filistinli esirler Muhammed El-Bülbül, Mahmud El-Bülbül ve Malik El-Kadı, idari hapis cezalarını protesto amacıyla iki ayı aşkın bir süredir açlık grevi eylemi yapıyor.

Açlık grevindeki esirleri düzenli olarak ziyaret eden doktor, "Bu zor dönemde hastaları, temsilcilerini ve ilgili kişileri hayatlarını kaybetmelerini veya vücutlarında tedavi edilemeyecek kalıcı bir hasar meydana gelmemesi için soruna çözüm bulmaya çağırıyoruz" dedi.

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Başkanı İsa Karakıa, idari hapis cezasını protesto için 71 gün önce açlık grevine başlayan Malik El-Kadı'nın sağlık durumunun çok kötü olduğunu söyledi.

Karakıa, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, esir El-Kadı'nın durumunun 2011'den bu yana yapılan ferdi açlık grevleri içinde en kötüsü olduğunu ifade etti.

Filistinli esirin yedi gündür komada yattığını belirten Karakıa, esir El-Kadı'nın tutulduğu hastanede ölümle boğuştuğunu bildirdi.

Bu arada, açlık grevindeki Filistinli üç esire destek amacıyla işgal zindanlarında yatan 100 esirin açlık grevine başlayacağı kaydedildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT