1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Zindanlarında 22 Esir Milletvekili Var
İşgal Zindanlarında 22 Esir Milletvekili Var

İşgal Zindanlarında 22 Esir Milletvekili Var

Filistinli esirler konusunda çalışmalar yürüten Abdunnasır Feravine'nin verdiği bilgiye göre bu iki esir milletvekilinin serbest bırakılmasından sonra hâlen işgal devletinin zindanlarında 22 esir milletvekili bulunuyor.

01 Temmuz 2012 Pazar 00:53A+A-

Filistin ve dünyadan yükselen tepkiler karşısında Siyonist işgal devleti, önceki gün iki esir milletvekilini daha serbest bıraktı. Serbest bırakılan vekiller Batı Yaka'nın el-Halil bölgesi milletvekillerinden Halil er-Rub'i ile yine Batı Yaka'nın Silfit bölgesi milletvekillerinden Nasır Abdülcevad idi. Ancak Filistinli esirler konusunda çalışmalar yürüten Abdunnasır Feravine'nin verdiği bilgiye göre bu iki esir milletvekilinin serbest bırakılmasından sonra hâlen işgal devletinin zindanlarında 22 esir milletvekili bulunuyor. Bunların başında da bir ara serbest bırakıldıktan sonra yeniden tutuklanan Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk yer alıyor.

Abdunnasır Feravine'nin verdiği bilgilere göre işgal devletinin son günlerde serbest bıraktığı milletvekillerinin sayısı beşe çıktı. Bunlar da Enver Zebun, Eymen Derağime, Muhammed et-Tall, Halil er-Reb'i ve Nasır Abdülcevad. Hâlen zindanda tutulan 22 milletvekilinden 19'u Hamas'ın siyasi oluşumu olan Değişim ve Islah Grubu'na mensup. Bunlara ek olarak Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin lideri ve aynı zamanda Filistin parlamentosu üyesi olan Ahmed Saadat ile Fetih hareketine mensup milletvekilleri Mervan el-Bargusi ve Cemal et-Tayravi var.

Konuyla ilgili açıklama yapan Feravine, milletvekillerinin esir alınıp zindanda tutulmasının tüm insan haklarına, uluslararası ilişkilerle ilgili en basit geleneklere, bütün uluslararası anlaşmalara ve ahlâki değerlere aykırı olduğuna dikkat çekti. Aynı zamanda Filistin'in ileri gelen hukukçularından olan Abdunnasır Feravine, hukuk kurumlarını ve tüm Arap ülkeleri ile İslâm ülkelerinin parlamentolarını Filistinli milletvekillerinin özgürlüklerine kavuşmaları için harekete geçmeye, bütün uluslararası platformlarda bu amaçla girişimlerde bulunmaya çağırdı.  

HABERE YORUM KAT