1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Yönetimi İspanya'nın Finanse Ettiği Yol Çalışmasını Durdurdu
İşgal Yönetimi İspanya'nın Finanse Ettiği Yol Çalışmasını Durdurdu

İşgal Yönetimi İspanya'nın Finanse Ettiği Yol Çalışmasını Durdurdu

​​​​​​​İşgal yönetimi, dün (16 Eylül Cumartesi) Beytlahim'in güneyindeki El-Hıdır beldesine tarımsal faaliyetler için kullanılmak üzere bir İspanyol kuruluşu tarafından finanse edilen yolun yapım çalışmalarını durdurdu.

17 Eylül 2017 Pazar 18:17A+A-

El-Hıdır beldesindeki Yahudi Yerleşimiyle Mücadele Komitesi Koordinatörü Ahmed Salah, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, işgal ordusunun beldede yol çalışması yapan araçları durdurduğunu, araçlara el koyma ve işçileri gözaltına alma tehdidinde bulunduğunu söyledi.

Salah, yol projesini İspanya Kalkınma ve İşbirliği Ajansı'nın finanse ettiğini ve Filistin Zirai Yardım Kurumu tarafından gerçekleştirildiğini, Filistinli çiftçilerin sahip oldukları tarım arazilerine daha kolay ulaşmalarını sağlamayı hedeflediğini bildirdi.

Beytlahim vilayetinin üçte ikisi, 13 Eylül 1993 yılında imzalanan Oslo Anlaşması uyarınca "C Bölgesi" olarak tasnif ediliyor ve tamamen işgal güçlerinin kontrolüne bırakılıyor.

27 Yahudi yerleşkesiyle kuşatılan söz konusu bölgede işgalcilerce sık sık arazi gaspı yapılarak Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa ediliyor.

İsrail'de faaliyet gösteren insan hakları örgütü B'Tselem'e göre, Avrupa ülkeleri tarafından finanse edilen projelerin yıkılması işgal hükümetinin "C Bölgesi"nden Filistinlileri kovmakta kararlı olduğunu gösteriyor.

FİEM

HABERE YORUM KAT