1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Yönetimi Filistin Üzerindeki Baskıyı Arttıracak
İşgal Yönetimi Filistin Üzerindeki Baskıyı Arttıracak

İşgal Yönetimi Filistin Üzerindeki Baskıyı Arttıracak

İşgal yönetimi Batı Şeria ve Kudüs'te artan gerilimin ardından Filistinliler aleyhine yeni düzenlemeler çıkarttı.

06 Ekim 2015 Salı 13:00A+A-

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Batı Şeria'daki gerginliğin artmasının ardından acil olarak toplanan güvenlik kabinesi, Filistinlilere yönelik bazı uygulamalarda yeni düzenlemeler yapılmasına karar verdi.

Yeni düzenlemeler kapsamında "Bat Şeria ve Kudüs'te çeşitli gerekçelerle evlerin yıkılmasında acele etme, idari tutukluluğun kapsamını genişletme, Batı Şeria ve Kudüs'teki güvenlik önlemlerini artırma, Eski Şehir ve Harem-i Şerif'ten uzaklaştırma" gibi uygulamaların yer aldığı ifade edildi.

İsrail geçen yıl katlettiği Filistinlilerin evlerini yıktı

Bu arada işgal güçlerinin, geçen yıl katledilen 3 Filistinliden 2'sinin evlerini yıktığı, birinin evini ise betonla doldurarak kullanılamaz hale getirdiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, işgal askerleri, Kudüs'ün güneyindeki Cebel el-Mukebber beldesinde, geçen yıl katledilen Gassan Ebu Cemel ile Muhammed Caabis adlı Filistinlilerin evlerini yıktı, Es-Sevri mahallesinde de Mutez Hicazi isimli Filistinlinin evinin içine hazır beton doldurarak kullanılamaz hale getirdi.

İşgal ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Ebu Cemel, Caabis ve Hicazi'nin evlerine yönelik yıkım ve betonla doldurma kararının Savunma Bakanı Moşe Yaalon tarafından alındığı" belirtildi.

Ebu Cemel ve bir yakını, 2014 yılında, Batı Kudüs'te, bir sinagogdaki Yahudilere ateş açarak 5'ini öldürmüş, Caabis de kullandığı bir buldozerle 2 Yahudiyi öldürmüştü. Hicazi ise Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen aşırı Yahudi Haham Yehuda Klik'e ateş ederek ağır yaralamıştı. Söz konusu 3 Filistinli de düzenledikleri eylemlerin ardın işgal askerleri tarafından vurularak katledilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT