1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Rejimine Ait Nefha Cezaevi'nde Gerginlik Yaşanıyor
İşgal Rejimine Ait Nefha Cezaevi'nde Gerginlik Yaşanıyor

İşgal Rejimine Ait Nefha Cezaevi'nde Gerginlik Yaşanıyor

İşgal rejimine ait Nefha Sahra Cezaevi'nde cezaevi idaresinin esirlere yönelik baskıcı uygulamaları nedeniyle gerginlik yaşanıyor.

03 Mayıs 2016 Salı 20:32A+A-

Filistinli hukuk kaynakları, işgal rejimine ait Nefha Sahra Cezaevi'nde cezaevi idaresinin politikaları ve esirlere yönelik baskıcı uygulamaları nedeniyle bugün (3 Mayıs Salı) sabah saatlerinden itibaren gerginlik yaşandığını bildirdi.

Esir Medyası Ofisi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, cezaevi müdürünün keyfi uygulamalarını ve esirlere yönelik provokatif tavırlarını protesto eden esirlerin tüm bölümleri kapattığını açıkladı.

Bildiride, cezaevi idaresinin Nefha Sahra Cezaevi'nde yatan İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi esirlerin temsilcisi Cemal El-Hur'a Bi'r Es-Seba kentindeki Eshel Cezaevi'ne nakledileceğini ilettiği ve bu haberin cezaevindeki gerginliği daha da artırdığı belirtildi.

Filistinli esirlerin insanlık dışı muamelelerle karşı karşıya kalmaları, cezaevi idarelerinin keyfi tutumları ve esirlerin cezaevi idarelerini protestoları nedeniyle işgal rejimine ait cezaevlerinde zaman zaman gerginlik tırmanıyor.

FİEM

HABERE YORUM KAT