1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “İşgal Rejimi Zindanlarında 120’si Ağır 1800 Hasta Esir Var”
“İşgal Rejimi Zindanlarında 120’si Ağır 1800 Hasta Esir Var”

“İşgal Rejimi Zindanlarında 120’si Ağır 1800 Hasta Esir Var”

Hasta esirlerin ciddi sıkıntılar çektiklerini belirten Filistin Hukuk Merkezi’nin raporuna göre işgal rejimi zindanlarında 120’si ağır 1800 hasta esir var.

26 Eylül 2016 Pazartesi 12:01A+A-

Filistin Hukuk Merkezi’nin yayınladığı rapora göre, şu anda Siyonist işgalci İsrail zindanlarında 120’si ağır olmak üzere 1800 hasta esir yatıyor.

İşgal rejimi zindanlarında bulunan ve felçli olarak yaşayan esir Mansur Muvakkide’ye dayandırarak bilgi veren Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar İşleri Heyeti, işgal rejimi zindanlarında tıbbi ihmale maruz kalan esirlerin giderek eridiklerini belirterek, esirlerin kurtarılmasına dönük bir girişimin olmaması ve dünyanın kulağını hasta esirlerin sorunlarına kapatmasının sıkıntılarını katladığını ifade etti.

Raporda esirlerden Bessam Es-Sayih’in (43) durumuna dikkat çeken heyet, "Ekim 2015'ten beri Er-Ramle Hastanesi'nde yatan esir Es-Sayih kemik ve kan kanserine yakalanmış. Es-Sayih göğsündeki iltihap nedeniyle konuşamıyor. Sağlığı gittikçe daha çok bozuluyor. Günlük kimyevi ilaç alan esir aşırı ağrılar nedeniyle uyuyamıyor" dedi.

Raporda ağır hastalardan birkaç kişinin daha işgal zindanlarındaki dayanılmaz hikayeleri anlatılıyor.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar İşleri Heyeti'ndeki araştırma ve kayıt altına alma birimi başkanı Abdunnasır Feravine yaptığı değerlendirmede, eldeki delillerin işgalcinin esirlerin sağlığına zarar vermek istediğini göstermeye yeter olduğunu söyledi.

Feravine yaptığı açıklamada, işgalcinin esirlere sağlık hizmeti sunduğuyla ilgili açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, hasta esirlerin tıbbi ihmal nedeniyle sıkıntılarının arttığını ifade etti.

Kaynak: FİEM

HABERE YORUM KAT