1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Polisi Şeyh Kemal El-Hatib'in Mescid-i Aksa'ya Girmesine İzin Vermedi
İşgal Polisi Şeyh Kemal El-Hatib'in Mescid-i Aksa'ya Girmesine İzin Vermedi

İşgal Polisi Şeyh Kemal El-Hatib'in Mescid-i Aksa'ya Girmesine İzin Vermedi

​​​​​​​İşgal polisi, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib'in Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermedi.

10 Aralık 2017 Pazar 23:48A+A-

El-Hatib, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, El-Esbat Kapısı'nda görevli işgal polislerinin öğle namazını eda etmek için Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermediklerini söyledi.

İşgal subayının fotoğraf çektirmemesi ve hiçbir gazeteciye konuşmaması şartıyla Mescid-i Aksa'ya girebileceğini bildirdiğini kaydeden El-Hatib, işgal subayının şartlarını reddettiğini ifade etti.

Şeyh Kemal El-Hatib, Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılma cezasının bitmesine rağmen Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verilmediğini ve kararın işgal subayıyla polisleri tarafından o anda alındığını bildirdi.

İşgal rejimi kurumlarının Filistin halkına düşmanlıkta ileri gitmeye devam ettiğine dikkat çeken El-Hatib, işgalcilerin tüm yaptıklarına rağmen Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğunu belirtti.

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah öğleden önce ve öğleden sonra işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

FİEM

HABERE YORUM KAT