1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Polisi Mescid-i Aksa'da Ateş Açtı
İşgal Polisi Mescid-i Aksa'da Ateş Açtı

İşgal Polisi Mescid-i Aksa'da Ateş Açtı

İşgalci İsrail polisinin, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girişini protesto eden gönüllülere açtığı ateşte yaralananlar oldu.

27 Temmuz 2015 Pazartesi 02:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kudüs'te Mescid-i Aksa avlusuna giren bir grup işgal polisinin, murabıtlara (gönüllüler) açtığı ateşte yaralananların olduğu bildirildi.

Görgü tanıkları, en az 30 kişilik bir Yahudi yerleşimci grubunun İsrail polisinin gözetiminde Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerek avluda tur atmasına tepki gösteren murabıtlar ile polis arasında arbede çıktığını belirtti.

Bu esnada polisin Filistinlilere ateş açtığı ve göz yaşartıcı gaz kullandığı ve bazı kişileri gözaltına aldığı ifade edildi. İsrail polisinin, olayda yaralananların tedavisine izin vermediği kaydedildi.

Öte yandan, baskın sırasında İsrail polisinin Mescid-i Aksa'nın ana kapısını söktüğü, olaylar esnasında yangın söndürme sisteminin bozularak devreye girdiği ve suyun caminin halılarına kadar ulaştığı aktarıldı.

Aksa Muhafızları Darp Edildi

Bu arada, Filistin  Vakıflar Bakanlığı yöneticilerinden Rıdvan Amr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksa muhafızlarının İsrail polisleri tarafından ağır şekilde darbedildiğini vurgulayarak, "İsrail polisi, Aksa muhafızlarına görülmemiş şekilde vahşice saldırdı. Saldırılar hala devam ediyor" dedi. 

Aksa içerisinde görev yapan gazeteci Leva Ebu Rumeyle, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki kadın murabıtları (gönüllüler) da darbettiğini, kendisinin de görüntü almak isterken tartaklandığını söyledi.

Çok Sayıda Kişi Yaralandı

Filistin Enformasyon Merkezi de işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda attığı göz yaşartıcı bombalar ve ses bombaları sebebiyle cemaatten çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal güçleri Pazar sabahı saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'ya girişlere kısıtlama getirerek elli yaşın altındaki erkeklere ve her yaştan kadınların girişine izin vermezken 30 kişilik bir Yahudi yerleşimci grubunun Mescid-i Aksa'ya baskınına izin verdi.

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgal güçleri, El-Kıbli Mescidi'nden bekçileri çıkararak mescidin kapılarını zincirlerle kilitledi. İşgal güçlerinin Vakıflar İdaresi görevlilerinin Mescid-i Aksa'ya girmesine de izin vermediği belirtildi.

Mescid-i Aksa'da halen yüzlerce Filistinlinin baskınlara karşı nöbet tuttuğu ve sabah erken saatlerde işgal rejimi eski bakanlarından Uri Ariel'in de bir grup Yahudi yerleşimci ve korumaları eşliğinde baskın düzenlediği bildirildi.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa avlusunda kadınlara saldırdığı ve gözaltına alma girişiminde bulunduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum