1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Güçleri 3 Filistinli Balıkçıyı Gözaltına Aldı
İşgal Güçleri 3 Filistinli Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İşgal Güçleri 3 Filistinli Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İsrail yönetiminin Deniz Kuvvetlerinin, Gazze sahili açıklarında avlanan Filistinli 3 balıkçıyı gözaltına aldığı bildirildi.

23 Haziran 2018 Cumartesi 16:23A+A-

Gazze'deki Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş yaptığı açıklamada, İsrail Deniz Kuvvetlerinin, Gazze'nin kuzeyindeki Es-Sudaniyye bölgesi açıklarında avlanan Filistinli 3 balıkçıyı gözaltına aldığını belirtti.

Ayaş, "Önce ateş açıldı ve daha sonra teknede bulunan Filistinli balıkçılar Muhammed es-Sultan ile kardeşler Ahmed el-Enkah ve Mahmud el-Enkah gözaltına alındı." dedi.

Balıkçılar Sendikası Başkanı Ayaş, İsrail güçlerinin denizde bıraktığı teknenin gözaltına alınan balıkçıların arkadaşları tarafından Gazze sahiline getirildiğini ifade etti.

İsrail yönetimi, 3 Nisan 2016'da Gazzeli balıkçıların avlanma menzilinin 6 milden 9 mile yükseltilmesine izin vermiş ancak aynı yılın haziran ayında tekrar 6 mile çekmişti.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında 1993'te imzalanan Oslo Antlaşması'na göre, Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi'nin 20 mil açığına kadar serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak İsrail yönetimi, Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

Gazze'deki Balıkçılar Sendikası verilerine göre, bölgede yaklaşık 50 bin kişinin geçimi, 4 bin balıkçı tarafından sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT