1. HABERLER

  2. HABER

  3. İşbilir: İsrail Soykırım Yapıyor
İşbilir: İsrail Soykırım Yapıyor

İşbilir: İsrail Soykırım Yapıyor

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, "İsrail bugün Rabia katliamından ve Sisi darbesinden aldığı güçle Gazze'de soykırım yapıyor" dedi.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 16:23A+A-

İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'deki vahşete Mısır'daki darbe yönetiminin verdiği desteğin, 3 Temmuz darbesinin gerekçesini ve bölge barışı için nasıl bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti. 

Sisi cuntasının, 14 Ağustos 2013'te birkaç saat içinde Rabia Meydanı'nda darbe karşıtı binlerce masum Mısırlı'yı katlettiğini, yaraladığını ve on binlerce kişiyi de tutukladığını aktaran İşbilir, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Uluslararası Rabia Platformu olarak 14 Ağustos'u 'Dünya Rabia Günü' ilan ettik. Bu gün tüm dünyada yapılacak etkinliklerle bu katliamın kurbanlarının ve sonuçlarının unutulmamasını sağlayacağız. İsrail, bugün Rabia katliamından ve Sisi darbesinden aldığı güçle Gazze'de soykırım yapıyor. Mısır darbesi bölgenin kodlarını adeta yerle bir etmiş, İsrail'e bugünkü barbarlığı için zemin hazırlamıştır. Darbeye destek veren tüm kurum ve hükümetler, Gazze'deki katliamın da sorumlularıdır. Bölge barışı ve İsrail'in bu barbarca katliamını durdurmanın en etkili yolu bölge insanlarının iradelerinin hükümetlere yansıması olacaktır. Bu itibarla Mısır'daki darbe rejimiyle mücadele etmek, bölgedeki diktatörlüklerin, zorba rejimlerin ortadan kalkmasına çalışmak, darbelere ve vesayetçi rejimlere karşı tutarlı bir duruş sergilemek uzun vadede İsrail'i durduracak yegane yoldur."

İşbilir, İslam dünyasının, özellikle de Ortadoğu'nun, Terör Örgütü'nden daha büyük sorununun Çete'nin barbarlıklarına ses çıkaramayan yönetimleri olduğunu vurgulayarak, tüm sivil toplum kuruluşlarını, medya mensuplarını, uluslararası kuruluşları ve hükümetleri, Filistinlilere destek olmaya ve 14 Ağustos Dünya Rabia Günü'nde etkinlik düzenlemeye davet etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum