1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'İş Durdurma Eylemimiz Devam Edecek'
'İş Durdurma Eylemimiz Devam Edecek'

'İş Durdurma Eylemimiz Devam Edecek'

Bursa'da OYAK Renault fabrikasında eylem yapan işçiler adına konuşan İmranlı, Fabrika önündeki iş durdurma eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 23:52A+A-

Bursa'da OYAK Renault fabrikasında eylem yapan işçiler adına konuşan Erhan İmranlı, polisler tarafından kendilerine "Durumun yasal olmadığının ve suç işlendiğinin" bildirildiğini ifade ederek, "Arkadaşlar dışarı çıkacak. Bir haftadır evlerine gitmiyorlardı. Onları evlerine göndermeyi düşünüyoruz. Fabrika önündeki iş durdurma eylemimiz devam edecek" dedi. 

İmranlı, OYAK Renault fabrikası önünde yaptığı açıklamada, polis ekiplerinin fabrikaya girdiğini belirterek, "Polisler bize 'durumun yasal olmadığını ve suç işlediğimizi, ayrıca çıkmazsak cezai işlem uygulanıp, tutanakların tutulacağını' söylediler" bilgisini aktardı.

 Bununla ilgili içerideki arkadaşlarıyla konuştuklarını ve durumu anlattıklarını dile getiren İmranlı, şunları söyledi:

"En başından beri olduğu gibi yine kendilerine durumu sorduk. Kararları hep birlikte aldık. Şu anda da içeride bununla ilgili bir konuşma var. Bunun sonucunda ortak bir fikir sonucu içeriyi boşaltacaklar. Ama imalat yine devam ediyor, durmayacak. Diğer arkadaşlar da dışarı çıkacak. Bir haftadır evlerine gitmiyorlardı. Onları evlerine göndermeyi düşünüyoruz. Fabrika önündeki iş durdurma eylemimiz devam edecek."

Fabrika yetkililerinin yaptığı suç duyurusunu da değerlendiren İmranlı, "Sonuçta özel bir mülk. İmalat ve üretim olmadığı ve içeride personel bulunmasını istemedikleri için savcılık tarafından içerinin boşaltılmasını istemişler. Öyle sanıyorum ki içerisi boşalacak" dedi.

Öte yandan, Bursaspor'un Teksas taraftar grubu, Oyak Renault fabrikasında eylem yapan işçilere destek verdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum