1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İş Başvurusu Başörtülü Olduğu Gerekçesiyle Reddedildi!
İş Başvurusu Başörtülü Olduğu Gerekçesiyle Reddedildi!

İş Başvurusu Başörtülü Olduğu Gerekçesiyle Reddedildi!

Almanya’nın Stuttgart kentinde başörtülü olduğu gerekçesiyle bir kadının iş başvurusunu reddederek “eşit muamele yasası”na aykırı davranan diş hekimi hakkında dava açılacak.

28 Ekim 2016 Cuma 08:27A+A-

Avukat Bülent Döğer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya’nın Stuttgart ketinde bir diş hekiminin verdiği iş ilanın ardından başörtüsü takan bir kadının iş başvurusunda bulunduğunu söyledi.

“Başörtülüleri Çalıştırmıyoruz”

Diş hekiminin ise bu başvuruyu reddettiğini anlatan Döğer, “Bu doktor iş başvurusuna olumsuz cevap vermekle yetinmedi. ‘Biz başörtülüleri çalıştırmıyoruz. Adayların bu hoşgörüyü nasıl düşünebildiklerini de anlamıyoruz.’ şeklinde de mesaj göndermiş.” dedi.

Diş hekiminin bu sözleri iş başvurusunda bulunan adaya elektronik posta ile gönderdiğini ve bunun kayıtlı olduğunu ifade eden Döğer, bu sözlerden dolayı pazartesi günü “ayrımcılık yasası” olarak bilinen “eşit muamele yasası”na aykırı davranmaktan diş hekimi hakkında Stuttgart İş Mahkemesi’nde dava açacağını kaydetti.

Özür Diledi

Döğer, olayın kamuoyuna yansımasının ardından diş hekiminin internet sayfası üzerinden özür içeren bir mektup yayımladığına işaret ederek, “Diş doktoru bunu kabul etmiş oldu. Ancak mazereti kabahatinden daha büyük.” şeklinde konuştu.

Söz konusu diş hekimi, internet sayfasından yayımladığı mektupta, iş başvurusunda bulunan bir adayı yeteriz ve yanlış bir ifadeyle reddettiğini belirterek, bundan dolayı içtenlikle özür dilediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT