1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçılığın Bu Kadarına da Pes Artık!
Irkçılığın Bu Kadarına da Pes Artık!

Irkçılığın Bu Kadarına da Pes Artık!

Denizli’de bir tost dükkanının camına asılan “İran, Suriye ve Afgan müşteri bu dükkana giremez, alışveriş yapamaz, girerse dayak yer' yazılı ırkçı döviz pes artık dedirtti.

17 Ekim 2018 Çarşamba 11:03A+A-

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde tost sattığı dükkanın camına 'İran, Suriye ve Afgan müşteri bu dükkana giremez, alışveriş yapamaz, GİRERSE DAYAK YER' yazılı döviz asıldı. Bu ırkçı gözüdönmüşlüğün kamuoyuna yansıması üzerine vatandaşlar tarafından şikayet edilen dükkanın sahibi İ.O. (23) polislerce gözaltına alındı. Dükkanın camındaki dövizler de kaldırıldı. Şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Merkezefendi'nin 15 Mayıs Mahallesi'ndeki dükkanında tost satan İ.O., iş yerinin camına 'İran, Suriye ve Afgan müşteri bu dükkana giremez, alışveriş yapamaz, girerse bu mekanda dayak yer' yazılı döviz astı. İş yerinin önünden geçen bir göçmen, dövizi cep telefonuyla görüntüleyip sosyal medyada paylaştı. İş yeri sahibine tepki yağdı.

1428.jpg

Polis, şikayet üzerine iş yeri sahibi İ.O.'yu gözaltına aldı, dükkanın camındaki dövizler de kaldırıldı. İfadesi alınan İ.O., savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. İş yeri sahibi İ.O. hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik'ten işlem yapılacağı öğrenildi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum