1. HABERLER

  2. HABER

  3. Irkçılar Londra'da Cami Yaktı
Irkçılar Londrada Cami Yaktı

Irkçılar Londra'da Cami Yaktı

Londra'da bir cami, ırkçılar tarafından yakıldı.

06 Haziran 2013 Perşembe 00:28A+A-

Londra'da bir cami, ırkçı nedenlerle yapıldığı düşünülen bir saldırı sonucunda büyük zarar gördü.

Cami olarak kayıt altına alınan Rahma İslam Merkezi'nin bilinçli bir şekilde yakılıp yakılmadığı henüz netlik kazanmış değil.

Ancak İngiliz polisi, İngiliz Savunma Birliği'nin (EDL) Londra'nın kuzeyindeki iki katlı caminin duvarlarına yazılar yazdığını doğruladı.

Yangın üzerine iki bina boşaltılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtiliyor.

Merkez, Somali Bravanese Vakfı tarafından kullanılıyor.

İngiliz polisinin Terörle Mücadele ekipleri, şu anda "şüpheli" olarak değerlendirilen yangınla ilgili soruşturma yürütüyor.

Olay yerindeki BBC'nin Londra muhabiri Kurt Barling, İslami merkez çalışanlarının kendisine caminin duvarlarına kısa süre önce yazılmış ırkçı yazılar gördüklerini söylediklerini aktardı.

Cami görevlileri, saldırının Woolwich'te bir askerin öldürülmesine tepki olarak yapılmasından endişe ettiklerini söyledi.

Merkez çalışanı, Ebubekir Ali, Londra'daki Somalili toplumunun korku içinde olduklarını söyledi.

Ebubekir ayrıca, "Olup bitenler karşısında şok olduk ve saldırıyı kınıyoruz. Gördüğünüz gibi durum oldukça ciddi." dedi.

Polis yetkilisi Adrian Usher ise, toplum liderleriyle görüşmeler yaparak, onları soruşturmanın sürdüğü konusunda bilgilendirdiklerini ve güvenliklerinin sağlandığı konusunda güvence verdiklerini söyledi.

BBC

HABERE YORUM KAT