1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İranlı Yazar Katil İran Rejimini Eleştirdi
İranlı Yazar Katil İran Rejimini Eleştirdi

İranlı Yazar Katil İran Rejimini Eleştirdi

İranlı yazar Suriye konusunda konuştu 'Bu katliamların cevabını vermek zorundayız…'

15 Mayıs 2016 Pazar 18:36A+A-

İranlı yazar Suriye konusunda devletini ve halkını eleştirerek “Bir gün bu katliamların cevabını vermek zorundayız…” diye konuştu.

Tanınmış İranlı yazar Rıza Handan İran Devletinin Suriye’deki katliamlarını ve halkın bu katliama kılıf uydurarak İran’ın Suriye’deki varlığını meşru kılmasını eleştirdi.

“Maalesef bizim ülke de, müdahalelerinden dolayı Suriye’de her gün artan kıyımların karşılığını görecek ülkeler listesinde eklendi. İran ve diğer ülke ve grupların Suriye savaşının 2 tarafına yaptığı askeri yardımlar sadece savaş ateşinin alevlenmesine yardım ediyor” diyen Rıza Handan ayrıca İran halkının bu konudaki suskunluğunu ya da bahane uydurup İran’ın Suriye’yi işgal etmesine kılıf uydurmasını da eleştirdi.

Handan eleştirisinin devamında şöyle yazıyor: “Bizim bu savaş konusundaki suskunluğumuz ya da kendimizi haklı çıkarmamız bu ülkeyi yok etmekteki payımızı gösterir. İran Güvenliğinin tehdit altında olması, Solcu ya da sağcıların ülkeyi tehdit etmesi, Türbeleri korumak, Milli çıkarlarımızı savunmak vs. gibi bahaneler, kutsal da gösterilmesi gereken savaşa kılıf uydurmaktır.

Bu savaşın (İran tarafından) kutsal gösterilmesi de savaşı meşru kılmak ve kamuoyunu gaza getirmekle beraber soru sormayı da engellemek içindir. Savaşı sonlandırmak dirayet ister silah değil. Ve bu dirayet ve zeka İran- Irak savaşı sırasında da yoktu ve sonucu da 8 sene kıyım ve yıkım oldu”

İranlı yazar Rıza Handan, , Uluslararası İnsan Hakları Kurumu Ödülü, Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü ve Pen Amerikan merkezi ödülüne sahip olan İranlı meşhur insan hakları savunucusu kadın avukat Nesrin Sutude’nin eşidir.

Kaynak: Islahhaber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum