1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İranlı Molladan Dikkat Çeken Tespitler!
İranlı Molladan Dikkat Çeken Tespitler!

İranlı Molladan Dikkat Çeken Tespitler!

İranlı molla Nasır Nakaviyan, İran yönetimini eleştirirken Türkiye'yi övdü.

27 Temmuz 2018 Cuma 23:01A+A-

İranlı molla Nasır Nakaviyan, Türkiye'ye yaptığı birkaç günlük ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ankara'daki camileri kayda aldım. Camileri bizim 40 yıldır yaptığımız camilerden daha görkemli, güzel ve cemaati bizimkinden daha kalabalık. Bir hafta boyunca sadece bir dilenci bize elini açtı o kadar. O da sıkıntı içerisindeki bir Suriyeliydi sanırım Türk değildi." ifadelerini kullandı.

İranlı molla Nasır Nakaviyan, İran yönetimini eleştirirken Türkiye'yi övdü.

Reformistlere yakınlığıyla bilinen "eslahtalab students" Instagram sayfasından paylaşılan görüntüde Nakaviyan, İran'ın 40 yıl sonra dünyaya sunabileceği iyi bir karnesinin bulunmadığını söyledi.

Ülkesindeki kötü yönetim ve fakirliği eleştiren Nakaviyan, Türkiye'de fakirliğin ne denli az olduğunu örneklerle anlattı.

Tahran yönetimini eleştiren Nakaviyan'ın Türkiye'den övgüyle söz etmesi dikkati çekti.

Nakaviyan, "Birkaç günlüğüne kardeş ülke Türkiye'ye gittim. Ankara'daki camileri kayda aldım. Camileri bizim 40 yıldır yaptığımız camilerden daha görkemli, güzel ve cemaati bizimkinden daha kalabalık. Bir hafta boyunca sadece bir dilenci bize elini açtı o kadar. O da sıkıntı içerisindeki bir Suriyeliydi sanırım Türk değildi." değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum